Ramazan menüleri! Sahur ve iftar için ekonomik tarifler

Ramazan menüleri! Sahur ve iftar için ekonomik tarifler

İslam aleminin her yıl 11 ay özlemle beklediği Ramazan-ı Şerif geldi. Peki sahurda ne pişirsem? İftarda ne yapsam? İftar ve sahur sofraları için sağlıklı, pratik, ekonomik ve tok tutan tarifler memleket.com.tr'de sizlerle olacak.

İslam aleminin her yıl 11 ay özlemle beklediği Ramazan-ı Şerif geldi. Müslümanlarca sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak kabul edilen, büyük bir coşku ve heyecanla karşılanan Ramazan ayında oruç tutmak farzdır.

Kur’ân-ı Kerîm’de adı geçen ve değerine vurgu yapılan Ramazan ayında, orucun farz kılındığını bildiren âyetlerin hemen ardından ramazanın insanlara doğru yolu gösteren ve hakkı bâtıldan ayıran Kur’an’ın indirildiği ay olduğu belirtilir ve bu aya ulaşanların oruç tutması emredilir (Bakara 2/185). İslâm’ın beş şartından biri olan oruç da bu ayda tutulur. Ramazanda iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir.

İftar ve sahur sofraları günümüzde her ne kadar orucun ruhuna aykırı kurulsa da hanımlar her gün iftarda ne pişirsem, sahura ne hazırlasam, iftar daveti sofrasına neler hazırlasam diye arayışlara girmekten kendilerini alamıyor.

https://www.memleket.com.tr/ abartısız ve sağlıklı iftar ve sahur sofraları için ekonomik tarifleriyle Ramazan ayı boyunca sizlerle olacak.

Tavada Börek

Pratik iftar menüsü

Konya Yağ Somunu tarifi

Lorlu cevizli erişte tarifi

İftar menüsü, Konya usulü çorba, Kıbrıs usulü köfte, antioksidan salata..

Brokoli Çorbası, Tas Kebabı Tarifi, Kabak tatlısı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.