FETÖ'nün darbe girişimine sanatçılardan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine sanatçılardan tepkiler

Piyanist Say:- "İnsanların silah zoruyla bastırılmasına külliyen karşıyım"- "Ölüm haberleri alınca, yapılanın çok insanlık dışı olduğunu düşündüm"- "Bizler yaşamaya inanıyoruz, ölüme değil"

İSTANBUL (AA) - Piyanist Fazıl Say, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Tepkisini sosyal medya hesapları üzerinden takipçileriyle paylaşan Say, turne kapsamında Tokyo'da olduğunu belirterek, darbe girişiminin Japon gazetelerinde de geniş yer bulduğunu aktardı.

Say, hiçbir zaman hiçbir darbeyi desteklemediğini ve yaşananların kendisinde soru işaretleri bıraktığını kaydederek, "İnsanların silah zoruyla bastırılmasına külliyen karşıyım. Önceki gece Ankara ve İstanbul'da yaşanan darbe girişiminin, haberini aldığım ilk andan itibaren hiç hoşuma gitmedi. Ülkem ve insanlar adına kötü hissettim. Hele ölüm haberleri alınca, yapılanın çok insanlık dışı olduğunu düşündüm. A'dan Z'ye yanlış bir hamleydi. Türk halkına büyük zarar verdi. Özellikle laik kesime büyük zarar verdi." değerlendirmesinde bulundu.

Bir görüşü savunurken, akıl, çağdaş yaşam, felsefe, bilim ve sanatın önemine işaret eden Say, "Bizler yaşamaya inanıyoruz, ölüme değil. İnsanlığa bir katkı sağlamaya inanıyoruz. Bu yüzden Atatürk'ü çok severim. (Atatürk) Türk halkının her dalda dünya yarışında varolmasını felsefe edinmişti." dedi.

Piyanist Say, AK Parti'nin destekçisi olmadığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Bunun en önemli sebebi, ideoloji, kültür ve yaşam tarzı olarak iktidar ve destekçelerinden farklıyım. Ülkenin yüzde 50'si de farklı zaten. 'Demokrasi' sözcüğü, tam da bu noktada anlam kazanıyor olmalıydı. 'Farklılıkların eşitliği', demokrasidir çünkü. Bu 'eşit yaşam'ı hissedemedim yıllarca. Kenara itilmiş hissettim."

Herkesin bir kaderi ve çizgisi olduğunu dile getiren Say, "İnsanlar, farklılıklar dost kalmalıdır. Her insan kendini memleketine ait hissetmelidir. Zorluk çekmeden, haksızlığa uğramadan, doğallığımızla yaşayabilmeliyiz." ifadelerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler