Deprem konutlarında son durum! İşte 11 ilden görüntüler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Asrın felaketinin ardından 11 ilimizde, ilk andan itibaren milletimizin yanındaydık. Söz verdiğimiz gibi tüm yaraları saracak, vatandaşlarımızı 1 yılda evlerine kavuşturacağız" dedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 11 afet kentinde, depremzedelerin sıcak yuvalarını hızla inşa ediyor. Bakan Murat Kurum, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Elazığ, Diyarbakır ve Kilis'te inşaatı süren ve 1 yıl içinde teslim edeceklerini açıkladıkları deprem konutlarının görüntülerini paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda, '"Asrın felaketinin ardından 11 ilimizde, ilk andan itibaren milletimizin yanındaydık. 14 Mayıs'ta da afetzede kardeşlerimiz verdikleri büyük destekle Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduklarını, güvenlerini göstermiştir. Allah hepsinden razı olsun. Allah bizi kardeşlerimize mahcup etmesin. Söz verdiğimiz gibi tüm yaraları saracak, vatandaşlarımızı 1 yılda evlerine kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 11 ilde büyük yıkıma yol açtı, on binlerce can aldı, yuvaları yerle bir etti. Devlet ve millet el ele vererek hızla yaraları sarmaya çalışırken, 14 Mayıs seçimlerinde deprem bölgelerinden Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilen oyları hazmedemeyen ve CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na beklediği desteği bulamayanlar depremzedeleri demokratik tercihleri nedeniyle cahillikle suçlayarak, ağza alınmayacak sözler sarf etti. 'Devlet yoktu' yalanıyla aldatılan seçmene rağmen, bölgeden gelen görüntüler depremzede vatandaşların neden Erdoğan ve AK Parti'ye oy verdiğini gözler önüne seren başlıklardan biri oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in İslahiye ilçesinden görüntüleri de paylaşarak, "Deprem bölgesindeki şantiyelerimizde çalışmalar tam gaz. İslahiye'deki afet konutlarımızın çatısı göründü. Kurban Bayramı'na 15 blokta 360 dairenin kaba inşaatını tamamlamış olacağız" ifadelerine yer verdi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar