Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik

Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e Yönelik Sert Tepkilerini Kudüs Platformu Konferansında Dile Getirdi

İstanbul'da düzenlenen Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin davasına yönelik güçlü ve sert açıklamalarda bulundu. Konuşmasında platformun 34 ülkeden 157 üye ile başladığını ve günümüzde 2 bin üyeye ulaştığını belirten Erdoğan, Filistin davasının küresel ölçekte sesi ve nefesi olduğunu vurguladı.

Erdoğan, kandan ve gözyaşından beslenen haçlı zihniyetinin yeniden hortlatılmaya çalışıldığını ifade ederek, Kudüs'ün kadim kimliğinin adım adım yok edildiğine dikkat çekti. Son bir asırdır toprakları aşama aşama işgal edilen Filistin halkının ağır bir zulme maruz kaldığını belirtti.

İsrail ile tüm ilişkilerin kesileceğini duyuran Erdoğan, ticaret başta olmak üzere her türlü ilişkinin sonlandırılacağını açıkladı. Seçim sürecinde Türkiye'nin Filistin direnişine verdiği desteğin gölgesini düşürmeye yönelik çabalara da değinen Erdoğan, Türkiye'nin bu konudaki örnek duruşuna vurgu yaptı.

Amerikan yönetimini de eleştiren Cumhurbaşkanı, İsrail'e verilen koşulsuz askeri ve diplomatik desteğin sorunun daha da büyümesine sebep olduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin Filistin davasındaki kararlı duruşunu koruyacağını ve uluslararası alanda bu zulme karşı mücadele edeceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.