Hakim ve savcı adaylarına önce eğitim sonra pratik

Hakim ve savcı adaylarına önce eğitim sonra pratik

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı hizmetlerinin etkinliğini artırmak amacıyla Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. Yeni düzenlemeyle hakim ve savcı adayları, eğitim süreciyle daha donanımlı hale gelecek.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı sisteminin verimliliğini artırmak ve vatandaşlara daha etkin hizmet sunmak amacıyla önemli bir adım attı. Tunç, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada Bakan Tunç, yeni düzenlemenin yargı camiasına önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Buna göre, hakim ve savcı adayları mesleğe kabul öncesinde Adalet Akademisi'nde 1 yıl boyunca eğitim alacaklar. Ardından, 2 yıl süreyle tecrübeli hakim ve savcılarla birlikte çalışarak uygulamalı deneyim kazanacaklar. Bu süreç, adayların kürsüye daha donanımlı ve güçlü bir şekilde çıkmasını sağlayacak.

Yeni düzenleme ile hakim ve savcı adaylarının eğitim ve pratik sürecinin daha sistemli bir şekilde yönetilmesi ve deneyimli meslektaşlarının rehberliğinde yetişmeleri hedefleniyor. Bu sayede, adaletin daha hızlı ve etkin bir şekilde sağlanması amaçlanıyor.

Adalet Bakanı Tunç, bu adımın yargı sisteminin güçlenmesine ve vatandaşların adalet hizmetlerinden daha memnun kalmasına katkı sağlayacağına inandığını belirterek, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği'nin hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler