Çiftçilere müjde üstüne müjde

Çiftçilere müjde üstüne müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarım ve kırsal kalkınma projelerine yönelik önemli destekler açıkladı.

Yeni Tarım ve Kırsal Kalkınma Süreci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" temalı Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Anadolu'da yeşil kalkınma ve yerelden kalkınma ilkesiyle yeni bir tarım ve kırsal kalkınma süreci başlattıklarını duyurdu.

Çiftçilere müjde üstüne müjde

"1863 yılından beri Ziraat Bankası, Türk tarımının lokomotifi olmuştur. Bankamız, çiftçinin, esnafın, tüccarın ve girişimcinin yanında yer alarak hayati bir rol üstlenmiştir," diyen Erdoğan, Ziraat Bankası'nın ülkeyi ve milleti önceleyen duruşunu muhafaza ettiğini vurguladı.

Kredi Limitlerinde Büyük Artış

Küçük Ekipman Kredisi

Erdoğan, küçük ekipman kredisi limitinin 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıldığını açıkladı. Bu adım, çiftçilerin işlerini daha kolay ve verimli hale getirmelerine yardımcı olacak.

Çiftçilere müjde üstüne müjde

Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvancılık Kredileri

Küçükbaş hayvan üreticilerine verilen kredi limiti de artırıldı. "Küçükbaş hayvan üreticilerimize işlerini büyütmeleri, hayvan sayılarını çoğaltmaları amacıyla verilen kredinin limitini 400 bin liradan 600 bin liraya yükseltiyoruz," dedi Erdoğan. Büyükbaş süt hayvancılığı kredisi ise 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya çıkarıldı.

Genç ve Kadın Çiftçi Kredileri

Genç çiftçi kredisi limiti 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya yükseltildi. Kadın çiftçi kredisi limiti de aynı şekilde 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya çıkarıldı. Erdoğan, "Gençlerin tarım alanında iş ve işletme sahibi olmalarını teşvik ediyoruz. Bu kredilerin katkısıyla tarım sektörümüz geliştikçe Türkiye daha müreffeh, milletimiz daha huzurlu olacaktır," dedi.

Çiftçilere müjde üstüne müjde

Tarımın Stratejik Önemi

Erdoğan, tarımın sadece ekonomi için değil, milletin bekası için de hayati önemde olduğunu belirtti. "Tarımın önemi azalmayacak, bilakis daha da artacaktır. Her yeni küresel kriz, gıda üretimi ve tedarikinin ne kadar stratejik bir alan olduğunu teyit etti," dedi.

Türkiye'nin tarımda son 21 yılda önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Erdoğan, tarım sektöründeki problemlere de çözüm odaklı bir bakış açısıyla yaklaştıklarını söyledi. "Başarılarımızla birlikte halen problem üreten alanların farkındayız. Tarım sektörümüzün 21 yılda elde ettiği başarıların değersizleştirilmesine mahal vermeden milletimizin en çok şikayet ettiği hususlara odaklanarak Türkiye'yi hep beraber hedeflerine ulaştıralım istiyoruz," diye ekledi.

Çiftçilere müjde üstüne müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı bu yeni destekler, tarım sektöründe önemli bir ivme yaratacak ve çiftçilerin üretim kapasitelerini artırmalarına yardımcı olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.