Uzmanı yanıtladı:Konya'ya kar ne zaman yağacak?

Uzmanı yanıtladı:Konya'ya kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji Uzmanları, Gelecek Sonbahar ve Kış Mevsiminin Türkiye'yi Yağışlarla Buluşturacağını Açıklıyor. Peki, Konya'ya kar ne zaman yağacak? Uzmanlar ne diyor?

Türkiye, sonbahar ve kış aylarına umutla bakıyor, çünkü meteoroloji uzmanları, El Nino hava akımının etkisi altında olan bu dönemin bol yağışlar getireceğini öngörüyor. Geçtiğimiz sonbahar ve kış dönemi, son 60 yılın en kurak dönemi olarak kayıtlara geçerken, tarım, sanayi ve su kaynakları ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmıştı. Ancak bu yılın sonbaharı ve kışı, Türkiye'yi yağışlarla buluşturabilir.

El Nino Etkisi: Bol Yağışlı Kış Mevsimleri

Dünya genelinde El Nino hava akımının etkisinde olan bir dönemde bulunuyoruz. Geçmiş deneyimler, El Nino yıllarında Türkiye'nin Doğu Akdeniz havzasında bol yağışlı kış mevsimleri yaşadığını gösteriyor. Bu durum, yağış eksikliği yaşayan Türkiye için umut verici bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Uzman Tahminleri: Ne Zaman Yağış Bekleniyor?

Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, bu yılın sonbahar ve kış mevsiminin bol yağışlı ve soğuk olacağını tahmin ediyor. İlk belirtiler Ekim ortalarında görülmeye başlayacak ve Kasım ayı itibariyle yoğun yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Cumhuriyet Bayramı döneminde iç kesimlerde kar yağışı olabileceği öngörülüyor.

İstanbul ve Çevresi için İyi Haber

İstanbul'da su seviyeleri endişe verici bir düzeyde olmasına rağmen, meteoroloji tahminleri sonbahar ve kış yağışlarının bu durumu olumlu bir şekilde etkileyebileceğini gösteriyor. Aralık ayından itibaren İstanbul ve çevresinde yoğun yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Ocak ve Şubat aylarında deniz etkili kar yağışlarının olabileceği belirtiliyor.

Toprak Verimliliği ve Su Kaynakları İçin Olumlu Etkiler

Kış mevsiminin getireceği bol yağışlar, toprak verimliliğini artırarak tarım için olumlu bir etki yapabilir. Ayrıca, karın su tutma kapasitesi ve barajlara sağlayacağı su kaynakları açısından da önemlidir.

Sonuç olarak, meteoroloji uzmanları, bu yılın sonbahar ve kış aylarının Türkiye için bol yağışlı geçeceğini öngörerek kurak dönemi geride bırakmaya hazırlandığımızı belirtiyorlar. Bu gelişme, tarım, su kaynakları ve barajlar gibi birçok alanda olumlu etkiler yaratabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.