Ereğli'de Güvenlik Toplantısı Gerçekleştirildi

Ereğli'de Güvenlik Toplantısı Gerçekleştirildi

Konya Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında Ereğli'de düzenlenen toplantıda, huzur ve düzenin korunması için alınan tedbirler değerlendirildi.

Konya'nın Ereğli ilçesinde, huzur ve düzenin muhafazası amacıyla gerçekleştirilen güvenlik toplantısında önemli kararlar alındı. Konya Valisi Vahdettin Özkan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, şehrin güvenliği için alınan önlemler ve yapılan çalışmalar ele alındı.

Toplantıda konuşan Vali Özkan, "Huzur Şehri Konya" sloganıyla suçla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. Özkan, uyuşturucu ile mücadele, organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar, aranan şahıslara karşı yürütülen çalışmalar, düzensiz göç ve terörle mücadele konularında yapılan değerlendirmeleri paylaştı.

Vali Özkan, gençlerin ve toplumun geleceğini tehdit eden uyuşturucu tacirlerine karşı operasyonların artarak devam ettiğini belirtti. Ereğli'de ilk dört ayda gerçekleştirilen uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda 163 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ve 20 kişinin tutuklandığını ifade etti.

Ayrıca, organize suç örgütlerine yönelik operasyonların da kararlılıkla sürdüğünü dile getiren Vali Özkan, haksız kazanç elde eden her türlü suç örgütüne izin verilmeyeceğini vurguladı. Ereğli'de yapılan operasyonlar sonucunda çeşitli suçlardan 18 şüphelinin cezaevine gönderildiğini açıkladı.

Toplum güvenliği için aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların da titizlikle sürdüğünü belirten Vali Özkan, son dört ayda farklı suçlardan aranan 345 şahsın yakalandığını ve 64 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Özkan ayrıca, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına karşı mücadelenin etkin bir şekilde devam ettiğini ve son zamanlarda bir organizatörün gözaltına alındığını ifade etti. Terör örgütlerine karşı da kararlı bir mücadele yürütüldüğünü vurgulayan Vali Özkan, ilçede 2024 yılında terör faaliyetlerine yönelik 8 işlem gerçekleştirildiğini aktardı.

Vali Vahdettin Özkan, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden her türlü suç ve suçluya karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "Huzur Şehri Konya" hedefine ulaşmak için yapılan çalışmaların önemini vurguladı. Toplantıya Ereğli Kaymakamı Oğuz Cem Murat, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bayrak ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Fatih Kurt da katıldı.

Ereğli'de Güvenlik Toplantısı Gerçekleştirildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.