Kartal'ın düşüş öyküsü 4

Kartal'ın düşüş öyküsü 4

MEMLEKET Gazetesi olarak yine çok hassas bir konuyu Konya gündemine taşıyoruz.

Uğur ÖZTEKE

BAŞKANA GÖRE KONYASPOR

TRANSFERE 1-0 ÖNDE BAŞLAMIŞTI

Transfer döneminde en çok konuşan ve İstanbul basının bile gündemine giren Başkan Kuntoğlu transferde yine iddialı konuşuyordu. “Transfer çalışmalarına rakiplerimize göre 1-0 önde başlıyoruz. Konya'ya yakışan transferler yapacağız, balon transfer yapmayacağız. Yani bir isim verip, o ismi transfer etmekte başarısız olmak istemiyoruz. Bize kimleri transfer edeceğimizi açıklama konusunda biraz müsaade edin” derken, tüm mesailerini futbolcu transferine harcayacaklarını, taraftarın transfer başta olmak üzere kulüple ilgili tüm gelişmeleri kulübün resmi internet sitesinden takip edebileceğini söylüyordu.

GAZETECİLERE ÇİRKİN CEP

TELEFONU RÜŞVETİ

Konyaspor yönetimi zor bir görev üstlenerek oldukça ağır bir sorumluluğun altına girerken ne yazık ki geçmişte yapılan yanlışlara kapılıyor ve basında yönetimin aleyhinde çıkan her haber üzerine o (!) basın mensubunu hedef almaya başlıyordu. Basında yönetimin ve transferin aleyhinde çıkacak haberlerin önüne geçilmesi için geçmişte yönetimlerde görev yapmış bir isim yine Konyaspor yönetimine yeni girmiş bir iş adamımıza gazetecileri

Başkan Kuntoğlu ve yönetiminin göreve gelmesinden sonra özellikle de transferlerle birlikte yönetimin aleyhinde bir takım yazı ve yorumlar başlamıştı. İşte o günlerde geçmiş dönemlerde Konyaspor’da görev yapmış bir ismin yönetimin de görev alan yeni bir iş adamına ‘Gazetecilere birer cep telefonu alın ağızlarını kapatın’ sözünün basın mensupları tarafından duyulması bir anda spor kamuoyunda bomba etkisi yaptı.  

kastederek ‘Hepsine birer cep telefonu ver sustur’ sözü diğer basın mensuplarının kulaklarına gidince ortalık karışacaktı. Ve son yıllarda Konya spor basınında çok nadir görülen bir hal alacak ve basın mensupları böyle bir anlayışa adeta savaş açacaklardı. Nitekim gazeteci arkadaşlarımızdan Kemal Soylu 9 Haziran 2008 Pazartesi günkü köşe yazısında ‘ŞEREFSİZLİK BU’ başlığı ile konuyu tekrar gündeme getirecekti. Aynı gün Başkan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitmek üzere Ankara’dan uçarken ilerleyen günlerde KKTC Futbol Federasyonu Başkanı ile eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile görüşecek Cumhurbaşkanı M. Ali Talat’ın verdiği randevuya ise Türkiye’ye dönüş saatine rast geldiği için olumsuz yanıt verecekti.   

ÇETİNER ‘ŞAİBE İSTEMİYOR’MUŞ

Konyaspor’un transfer listesi tek tek yerli ve yabancıları ile MEMLEKET Gazetesi’nde yayınlanınca malum ortalık karışmıştı. 10 Haziran günü şehrimizde yayınlanan bir yerel gazetemiz de spor sayfasında nerede ise tam sayfa olarak teknik direktör Raşit Çetiner’i konuşturup ‘Şaibe istemiyoruz’ manşeti ile Konyaspor’a transfer edilecek ya da edilmesi düşünülen isimlerin yer almasından doyduğu rahatsızlığı dile getiriyordu.

TSYD’ DE TELEFON

RÜŞVETİNE TEPKİ VERİYORDU

Bu arada gazetecilere birer cep telefonu vererek susturma operasyonu geri tepse de spor basını bu konuda çok tedirgin ve tepkili idi. Nitekim TSYD Yönetimin güçlü ismi Reçep Çınar 11 Haziran 2008 tarihli gazetesinde ‘Söyleyen de yazan da lüzumsuz’ başlığında yaptığı yorumda ana tema olarak‘Bu telefon meselesinden yola çıkarak bizler yani gazeteciler televizyonlar ve televizyon yorumcuları spor gazetecileri, spor müdürleri, spor yazarları ve yönetiminde bulunduğum TSYD Konya şubesi bile kendini sorgulamalıdır. Çünkü hepimiz bu geminin içindeyiz’ diyordu.


TRANSFERDE ÖNCE

ELDE KALANLARA BAKILIYORDU

Konyaspor’u transfer döneminde hareketli günler bekliyordu. Çünkü takımdaki birçok oyuncunun sözleşmesi sona ermiş, elde Koray, Eren, Uğur ve Fatih Özer gibi genç oyuncularla Fransız Tehoue, Brezilyalı Kaue, Sırp Milos ve yerli oyunculardan da Mustafa Er dışında kalan tüm oyuncuların sözleşmesi sona ermişti. Yani Konyaspor adına sıkıntılı günler kapıdaydı ve yepyeni bir takım kurulması gerekiyordu. Nitekim Nuri Mehtap-Mustafa Düzkaya-Kemal Güven’den oluşan transfer komitesi icraatlarına da hızlı başladı. Transferde ilk imza 10 Haziran’da Samsunspor’un genç golcüsü Caner Altın’a attırıldı.

Kartal'ın düşüş öyküsü 1 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 2 yazısı için tıklayın
Kartal'ın düşüş öyküsü 3 yazısı için tıklayın

Devamı yarın...

Önceki ve Sonraki Haberler