Konya'da sabah erken yola çıkanlar için uzmanından uyarı! Bugünlere dikkat

Konya'da sabah erken yola çıkanlar için uzmanından uyarı! Bugünlere dikkat

Konya’da son günlerde akşam saatlerinde hava sıcaklıkları düşmeye başlarken, uzmanlar sabah saatlerinde yola çıkacak sürücüler için sis ve pus uyarısında bulundu

Konya’da hava sıcaklıklarının yer yer de mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Haftanın yağışsız geçmesi beklenirken, Konya ve çevresinde Çarşamba ve Perşembe günü sabah saatlerinde sis yaşanması bekleniyor.

Konya ve çevresinde yağış beklenmiyor

Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi Teknik Şefi Hayati Alkan, hafta içinde sıcaklık düşüşlerinin devam edeceğini belirterek, “Bu hafta yurdumuz Karadeniz üzerinde bulunan bölge yağış alanı etkisi altında kalacak. Bu nedenle yurdun kuzey kesimlerinde Karadeniz Bölgesi’nde yağışlar görülecek. Bizim bölgemizde yağış beklenmiyor. Bu yağışlı sistemin etkisi pazar günü Niğde çevrelerinde Toroslar’da görülebilir. Fakat Konya ve çevresinde yağış beklenmiyor” dedi.

Sabah saatlerinde pus ve hafif sis hadisesi görülebilir

Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının 18 dereceye kadar düşeceğini belirterek sis uyarısı yapan Hayati Alkan, “Hafta boyunca Konya'da havanın genellikle parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. Rüzgarların kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının da mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Çarşamba ve Perşembe günleri sıcaklık yer yer mevsim normallerinin altına düşebilir. 19, 18 derece dolayı en yüksek sıcaklıklar, gece sıcaklıkları ise 6 ila 7 derece dolayında seyredecek. Yine Çarşamba, Perşembe günleri gece sıcaklıklarında çevre ilçelerde 5 derecenin de altına düşmesi bekleniyor. Bu nedenle Çarşamba, Perşembe günü sabah saatlerinde özellikle pus ve hafif sis hadisesi görülebilir. Bugünlerde sabah saatlerinde dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.