İMH Konya'dan imam Seyfullah Akyiğit'e destek açıklaması

İMH Konya'dan imam Seyfullah Akyiğit'e destek açıklaması

İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Temsilciliği, Diyanet'in sosyal medyada yayılan ifadeleri nedeniyle inceleme başlattığı imam Seyfullah Akyiğit'in haklarının takipçisi olacaklarını açıkladı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Temsilciliği, içinde 'Suriyeli' kelimesi geçtiği için sosyal medyada bir takım odaklarca çarpıtılarak bir propagandanın malzemesi haline getirilerek yayıldığı iddia edilen ifadeleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın inceleme başlattığı imam Seyfullah Akyiğit'in haklarının takipçisi olacaklarını duyurdu.

İnsan Ve Medeniyet Hareketi Konya'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son zamanlarda özellikle seçim dönemlerinin hemen öncesinde siyasi bir sebeplerle birtakım odaklar yapılan ders ve sohbetlerden kesitler alarak algı oluşturmakta ve kamuoyunu yalan ve yanlış beyanlarla yönlendirmeye çalışmaktadırlar.

Gizli bir medya örgüsü gibi çalışan bu odaklar konuşan herkesin kayıtlarını inceleyip seçimlere siyasi malzeme hazırlamaktadır. Tepki gösterilmese hiç kimsenin konuşmasına izin vermeyecek olan bu zevat ırkçı söyleminin arkasına sığınarak güya depremzede vatandaşlarımızın hatırasına sahip çıkmaktadır.

Deprem döneminde yaptığı yardımları seçim sonrası depremde de kardeşlerimizin başına kakan bu zihniyetin bu ülkede hiçbir itibarı kalmamıştır.

Bu zevatın son hedefi Konya'da çalışmaları ile herkesin takdirini toplayan Tahir Büyükkörükçü Camii İmam Hatibi Seyfullah Akyiğit olmuştur.

Samimiyetinden ve gayretinden hiç kimsenin şüphe duymadığı Akyiğit yaptığı bir sohbette Peygamber sevgisinden bahsederken bir örnek vermektedir. Kimseyi aşağılama vurgusu taşımayan bu ifadeler çarpıtılarak medyaya servis edilmiştir.

İçinde 'Suriyeli' ifadesi geçtiği için cımbızlanarak servis edilen sohbetin konusu da vurgusu da Suriyelilerle alakalı değildir. İfadeler bağlamından koparılarak bir propagandanın malzemesi haline getirilmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından inceleme başlatıldığını öğrendiğimiz olayın hukuki yollarla ve her türlü desteğimizle Seyfullah Akyiğit'in haklarının takipçisi olacağımızı beyan eden kamuoyunun bilgisine sunarız.

imh-konya.jpg

Ne olmuştu?

Sosyal medya platformlarında dolaşıma sokulan bir videoda, İmam Seyfullah Akyiğit'in bir vaazında depremde hayatını kaybeden Suriyeli vatandaşın cenazesi ile ilgili, "Depremde vefat eden Suriyeli kardeşimizin naaşı temiz kokuyor" ifadesi 'ırkçılık' olarak nitelenerek tepkilere neden olmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum