
Fatıma Nur Mücevher
Aynı gemideyiz!
“Fitne uykudadır, uyandırana Allah lanet etsin!” der Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (s.a.v)
***
Terör olaylarının artış gösterdiği şu günlerde görülmektedir ki; Ülkemiz üzerinden kirli hayaller kuranlar, zemin hazırlayanlar, bunların şakşakçılığını yapanlar, bunlara müsemma gösterenler, açıktan ve gizliden destekleyenler bıyık altından gülümsemeleri ile oldukça netleştiler. Farkındayız değil mi? Gerek siyasi kanat, gerek dindar olduğunu iddia eden kanat ve gerekse medya!..
***
İşin acı veren kısmı ise bir zamanlar “İslam için, Allah için, Muhammed (s.a.v.) için hizmet” diyenler şimdilerde “HDP kazansın, PKK haklı!” söylemleri ile sözlerine etek giydirip, Kandil kalemliğinden fırlamışlar! Size ne oldu da safınız değişti? Az gelen ne idi? Siz değil miydiniz “Cebrail gelse parti kursa oy vermem!” diyen. Size ne oldu Allah aşkına, ne değişti? Alelade HDP senpatizanı oldunuz, hâşâ Cebrail’den daha mı etkili gördünüz HDP’yi!
***
Ya bazılarına ne demeli ATATÜRK’ün kurduğu CHP’yi getirip HDP’nin döşeğine oturttunuz! Savaştan çıkmış bir devleti savaşın kucağına itmenizin anlamı nedir? Nasıl bir rüyadasınız, nasıl bir tabir icap etmeli?!
***
Bir de medya organları var tabi… Haber oluşturan, algı yönetimi ile fitne ateşini körükleyenler.. Biliyoruz bunları.
***
Bir dönem “sağ-sol” diye ayrıştırmak istenildik, bir dönem geldi “Alevi-Sünni” olarak kutuplaştırıldık, şimdi sıra “Kürt-Türk” olarak koparmak yemezler baylar! Bu milletin kimliği ırkıyla değil, İslam hamuruyla bellidir! Taraf olmamız ırkımızdan değil Müslüman kimliğimizden. Bizi bir araya getiren değerlerimiz arasında ırkçılık yoktur, İslam kardeşliği, birliği ve bütünlüğü vardır! İşte bu yüzden bu topraklara saldırmaktadırlar! Şakşakçılarına bakın, araştırın kimler… Bu millet aynı topraklarda asırlardır kardeşçe yaşadı, bakın Çankakale’ye Kürt dedelerimiz “Boşverin, Çanakkale batıda!” dedi mi?! Hayır! Kanımız aynı toprağa aktı, aynı toprakta güç oldu, birlik oldu işte bu vesile ile varlığımız sürdürmekte! Bu yüzden ayaktayız! Hz. Ömer(r.a.) ‘in bir sözünü anımsatmakta fayda vardır, şöyle diyor: “ Allah bizi diniyle şerefli kılmıştır. O’nun dışında şeref aramak beyhudedir.”
***
Ey Türk-Kürt kardeşim, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlü olması gereken şu tehlikeli süreçte her ne sebep olursa olsun birilerinin ekmeğine yağ sürmeyelim. Bizi güçlü kılan kutuplaştırıcı olmamız değildir bizi güçlü kılan kollarımızı açıp kucaklamamızdır. Askerimizin, polisimizin işini zorlaştırmak yerine birlik ve beraberlik içinde kenetlenmemiz gerekmektedir. Birlikte bakalım şehid olan askerimize, polisimize TÜRKÜRT… (Allah şahadetlerini kabul etsin.) Lütfen provokasyonlara gelmeyelim.
***
Bizim huzur içinde bir hayat idame etmemiz için ağır şartlarda görev yapan asker ve polisimizi dualarınızda unutmayın ve lütfen onlara destek oluşumuzu Fetihlerle, Yasinlerle ispat edin.
***
Son olarak; Allah’u Teâlâ bize, BİZ olduğumuzu unutturmasın. Unutulmamalıdır ki hepimiz aynı geminin içindeyiz, bulunduğumuz gemiyi batırmak isteyenler Kürt-Türk-Laz-Arap-Çerkeş ayrımı yapmayacaktır.
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Selam ve dua ile..
Selamünaleyküm. Sayın yazar yazılarınızı 2-3 günde bir yazsanız. Valla özlüyoruz sizi. En azından o engin bilge fikirlerinizden faydalanırız. Zillete düşmekten aklımızı koruruz. Bize bilge oluyorsunuz maşaALLAH. İç-dış-kenar-dikey mihraklar ve paralel bizi dinimizden dolayı zillete düşürmek istiyor. Aman tuzağa düşmeyelim. ALLAHIM ümmeti korusun. Ya tuzağa düşersek ne yaparız. O yüzden o bilge aklınızdan 2-3 güne yararlanmak isteriz. Yazılarınızı merakla bekliyoruz.
Yanıtla (0) (0)Selamünaleyküm abla. Yine zillete değinmemişsin. İç-dış-kenar-orta-paralel mihraklar bize tuzak kuruyor tuzağa düşmeyelim inşaALLAH. Kabemizde yıldırım düşmesi ve vinç devrilmesi sonucu yüzlerce müslüman kardeşimiz şehit oldu. Bu iş de bana göre paralelin işi. Her yerden saldırıyorlar. ALLAHım sonumuzu hayır etsin abla. Nifak tohumları ekenlere karşı uyanık olalım. Bizi dinimizden dolayı zillete düşürmek isteyip bizi başka dine çekmeye çalışıyorlar. Bunu kim yapıyor bilmesemde zillete düşmeyelim inşaALLAH. Selam ve dua ile abla. ZİLLETE DÜŞMEYELİM. ZİLLETTT
Yanıtla (0) (0)