KONYARAY'da Güçlendirme Çalışması Tamamlandı
KONYARAY Banliyö Hattı'nda çalışmalar sürerken, güzergâhtaki Lamcı Alt Geçidi yeni kiriş ve kazıklarla güvenli hale getirildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yapılan KONYARAY Banliyö Hattı projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Projenin ilk etabı olan Konya Gar ile Aşağıpınarbaşı arasındaki 23 kilometrelik hatta, yolcu ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla altyapı güçlendirme adımları atılıyor.

Lamcı Alt Geçidine Yeni Kirişler Yerleştirildi
Güzergâh üzerindeki yapıların güvenliğini ön planda tuttuklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mevcut Lamcı Alt Geçidi’nde kapsamlı bir yenileme yapıldığını açıkladı.

Yapılan taşıma gücü hesaplamalarının ardından alt geçitteki 12 eski kiriş söküldü. Yerlerine 24 metre uzunluğunda 12 yeni dev kiriş konuldu.

Taşıma Kapasitesi ve Yapısal Güvenlik Artırıldı
Alt geçidin taşıma kapasitesini yükseltmek için ayrıca 24 adet yeni fore kazık çakıldı. Bu sayede alt geçit, banliyö trenlerinin oluşturacağı ağır yüklü geçişlere tamamen hazır hale getirildi.

Başkan Altay, KONYARAY'ın Konya toplu ulaşımında yeni bir dönem başlatacağını belirterek projeye destek veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ile TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt’a teşekkür etti.