28 Şubat Öğrenci Derneği, İzleri Silmek İstiyor

28 Şubat Öğrenci Derneği, İzleri Silmek İstiyor

Gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulunan 28 Şubat Öğrenci Derneği Genel Başkanı Emine İlyas, "Amacımız o dönemin izlerini silmek ama o günlerin fotoğrafını da gençliğimize unutturmamak" diye konuştu

28 Şubat Post modern darbenin üzerinden 20 yıl geçti. Ancak o dönemde sistematik ve planlı bir şekilde başörtüleri ve sakalları gerekçe gösterilenler okullarından bir bir atıldı fakat mağduriyetleri halen sürüyor.  Yapılan düzenleme ile 2011 yılında okullarına başörtüleri ile döndüler, ancak kamuda çalışmak için şartları tutmadı. Yaş haddi ve yenilenen bazı şartlar gerekçe gösterilerek yerleşemediler ve halen mağdurlar. 28 Şubat’ın mağdur  başörtülü öğrencileri mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

28-subat-dernegi--(1).jpg

OKULLARINI BİTİRDİLER AMA İŞLERİ YOK

Yıllar sonra hükümetin yaptığı bir düzenleme ile 28 Şubat mağduru öğrenciler 2011 yılından itibaren okullarına döndüler. Okullarında eğitimlerini bitirenlerin ortalama yaşları ise 40’ın üzerine çıktı. O dönemde fiziksel şiddete ve yıllarca da psikolojik şiddete maruz kalan bu öğrenciler, okullarını bitirmelerine karşın şimdi ise iş sahibi olamıyorlar. O dönemde yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için çalmadık kapı bırakmayan bu mağdurlar, kamu kurumlarında iş sahibi olmak için hükümetten bir umut bekliyorlar. 40 yaş haddi ve şartların eşit olmamamsı nedeniyle de kamuda personel olamayan mağdurlar, mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyorlar.

SESİMİZİ DAHA İYİ DUYURACAĞIZ

Sınıfa başörtüsüyle girdiği için uyarı ve uzaklaştırma cezası verildiğini, daha sonra eğitimini bıraktığını belirten İlyas, dava açtığını, ancak mahkemenin kendilerini suçlu bulduğunu ifade etti. Okulunu bitiremediğini dile getiren Emine İlyas, "2011'deki afla diplomamı aldım. İş sadece diplomayı almakla bitmiyordu. Sesimizi daha iyi duyurmak için mağdurlar olarak dernek kurma kararı aldık. Bu yıl 28 Şubat Öğrenci Derneğini kurduk." diye konuştu.

28-subat-dernegi--(2).jpg

TÜRKİYE GENELİNDE 520 ÜYESİ VAR

Yaşadıklarının telafisi, mağduriyetlerin tespit edilmesi ve giderilmesi adına hak taleplerinin bulunduğunu aktaran İlyas, şöyle devam etti:"Bunları dile getirmek adına resmi bir çatı altında buluşmak istedik ve derneğimizi kurduk. 28 Şubat'ın ve bu mağduriyetin kamuoyunda unutturulmaması en büyük hedeflerimizden birisi. Türkiye genelinde 520 üyemiz var. Çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Sivil toplum kuruluşları imza destek kampanyası düzenleyerek süreçte yaşadıklarımızı anlatan bir metin hazırladık. Bu konuda her ilde imza kampanyası düzenledik. Şu anda imzaları toplayarak 28 Şubat'ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sunduk" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN KONUYU BİZZAT TAKİP EDECEK

Bu işi bizzat takip eden Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç'a özellikle teşekkürlerini ileten İlyas, Sayın Cumhurbaşkanımız bizimle yakından ilgilendi ve konunun takip edilmesi talimatını vererek kendilerinin de bizzat takip edeceğini söyledi" dedi.

28-subat-dernegi--(3).jpg

TEŞKİLATLANMALAR SÜRÜYOR

28 Şubat Öğrenci Derneği, tüm Türkiye'de teşkilatlanma çalışmalarını da başlatarak Trabzon, Bursa, Antalya, Eskişehir ve Malatya gibi öğrenci yoğunluğu bulunan illerde temsilcilik şeklinde devam ediyor.  Öte yandan ziyarette Eğitim Bir Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin ve 28 Şubat Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Bayrakcı da yer aldı.

Servet R. Çolak-Memleket

Etiketler :