Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen hükümeti, Taiz'deki insani yardım kuruluşlarına Es-Salu ilçesindeki sığınmacılara yardım etme çağrısında bulundu

TAİZ (AA) - Yemen hükümeti, Taiz'deki insani yardım kuruluşlarına Es-Salu ilçesindeki sığınmacılara yardım etme çağrısında bulundu.

Yemen resmi ajansı SANA'da yer alan habere göre, Yerel Yönetim Bakanı ve İnsani Yardım Komitesi Başkanı Abdurragib Feth, Taiz'de çalışmalar yapan tüm insani yardım kuruluşlarına Es-Salu ilçesinde evlerinden göç etmek zorunda kalanlara gıda, ilaç ve çadır yardımı yapma çağrısında bulundu.

Feth, abluka ve sivil yerleşim yerlerine hedef gözetmeksizin yapılan saldırılar nedeniyle ilçede yaşananlardan Husiler ve onlara destek veren devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının sorumlu olduğunu belirtti.

Taiz'in Es-Salu ilçesinde çok sayıda kişi, Husiler ve Salih yanlılarının düzenlediği topçu atışları ve yönetim yanlılarıyla yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler