Rekabet Kurumu, Frito Lay hakkında soruşturma başlattı

Rekabet Kurumu, Frito Lay hakkında soruşturma başlattı

Rekabet Kurumu, Frito Lay Gıda San. ve Tic. AŞ'nin rekabeti ihlal ettiği iddiasıyla ön araştırma başlattı.

Rekabet Kurumu, Türkiye'nin önde gelen atıştırmalık üreticilerinden biri olan Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında rekabeti ihlal ettiği iddiasıyla bir soruşturma başlattı. Firma, popüler markaları arasında Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza'yı bulunduruyor ve aynı zamanda Rocco marka şekerleriyle de tanınıyor.

Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Frito Lay Gıda San. ve Tic. AŞ'nin perakende satış noktalarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu'nu ihlal edip etmediği iddialarına yönelik bir ön araştırma başlatıldı. Bu ön araştırma, Rekabet Kurulu tarafından incelendi ve karara bağlandı.

Rekabet Kurumu'nun yaptığı açıklamada, "Frito Lay Gıda San. ve Tic. AŞ'nin perakende satış noktalarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiasına yönelik olarak yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı" ifadeleri yer aldı.

Bu gelişmeler, atıştırmalık sektöründe rekabetin yoğun olduğu Türkiye pazarında dikkat çekiyor. Frito Lay Gıda San. ve Tic. AŞ'nin bu iddialarla ilgili vereceği yanıt ve sürecin ilerleyişi merakla bekleniyor. Rekabet Kurumu'nun soruşturma süreci devam ederken, sektördeki diğer firmaların da gelişmeleri yakından izleyeceği ön görülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler