Türk Kahvesine Yüzde 15 Zam Geldi, Talep Hala Yüksek

Türk Kahvesine Yüzde 15 Zam Geldi, Talep Hala Yüksek

Geçtiğimiz ay yüzde 15'in üzerinde fiyat artışı yaşayan Türk kahvesi, Eminönü'ndeki tarihi kuru kahvecinin önünde yine uzun kuyruklara neden oldu. Ancak, gelen zam tüketici talebini etkilemedi.

Türk kahvesi fiyatlarına geçtiğimiz ay yüzde 15'in üzerinde bir zam yapıldı. Kilosu 460 TL'ye yükselen kahvenin 100 gramı ise 46 TL'ye satılmakta. Gıda enflasyonundaki artışlarla birlikte Türk kahvesi de zam dalgasından nasibini aldı. Ancak, talep henüz gerilemiş değil. Eminönü'ndeki tarihi kuru kahvecinin önünde uzun kuyruklar, kahve severlerin vazgeçilmezi olan bu lezzete olan ilginin hala yüksek olduğunu gösteriyor.

Türk Kahvesine Yüzde 15 Zam Geldi, Talep Hala Yüksek

Eminönü esnafı, zammın nedenini döviz kurlarındaki artış ve genel giderlerin yükselmesine bağlıyor. Hüseyin Yavuzer adlı esnaf, satışların iyi olduğunu ve bu durumun fiyatlara yansıdığını belirtiyor. Ancak, kahve içenlerin zamdan pek etkilenmediğini söylüyor. Gram olarak satılan kahvenin tercih edilme sebebi ise taze çekilmiş kahvenin daha fazla tercih edilmesi.

Türk Kahvesine Yüzde 15 Zam Geldi, Talep Hala Yüksek

Bazı vatandaşlar genel olarak gıda enflasyonunun etkisi altında olduklarını belirtse de, kahve fiyatlarındaki artışın kabul edilebilir olduğunu düşünenler de var. Kahve severlerden biri, kahvenin her keseye hitap ettiğini ve gram olarak alınabileceğini vurguluyor. Ancak, bazıları ise fiyat artışını fazla buluyor ve kahvenin tadının dahi değiştiğini iddia ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.