Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Ülkenin farklı bölgelerinde yaşanan çatışmalar nedeniyle 3 milyondan fazla Yemenli evini terk etmek zorunda kaldı

SANA (AA) - Yemen'de Husilerin 2014 yılının eylül ayında başkent Sana'yı ele geçirmesinden bu yana ülkenin farklı bölgelerinde devam eden çatışmalar nedeniyle 3 milyon 154 bin 527 kişinin, evini terk ederek başka bölgelere göç etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yayımlanan ortak raporda, Yemen'de yaklaşık iki yılda 3 milyon 154 bin 527 kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Ülkede 3 milyonu aşkın kişinin temel ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele verdiği ifade edilen raporda, bu insanların tehlikelerle dolu istikrarsız bir hayat yaşadığı vurgulandı.

Yemen'deki mevcut şartların yol açtığı güvenlik kaygısı nedeniyle vatandaşların evlerini terk etmek zorunda kaldığına değinilen raporda, göç dalgasının devam etmesi durumunda sığınmacıları misafir eden halkın da olumsuz etkilenebileceği aktarıldı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde sürüyor. Çatışmalarda şu ana kadar 6 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 33 bin kişi yaralandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler