Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi

Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi

Liverpool Belediye Başkan Yardımcısı Small:- "Girişimci Türk gençleri İngiltere'de çok şey yapabilirler. Türkiye'nin girişimci gençleri bu pazardan gerekli payı alabilirler"

MUĞLA (AA) - Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi, Marmaris'te başladı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulunca düzenlenen kongre, İçmeler Mahallesi'nde gerçekleştiriliyor.
Kongreye, Türkiye'nin yanı sıra, ABD, Rusya, Romanya, Polonya, Litvanya, Almanya, Sırbistan, Kazakistan, Azerbaycan, Hindistan, Ukrayna, Bosna Hersek, Makedonya ve Finlandiya'dan akademisyenler katılıyor. Kongre Başkanı Prof. Dr. Ümit Başar Semiz, açılışta yaptığı konuşmada, çok yoğun ve geniş kapsamlı bir programla, gençliği ilgilendiren tüm konularda bilimsel bir adım attıklarını söyledi.
Kongreye 16'sı yurt dışından olmak üzere toplam 75 akademisyenin katıldığı belirten Semiz, "Üniversite gençliğinin toplumsal hayata kazandırılması, Türk toplumunun kültürel yapısına uygun olarak gençlerin bilimsel hayata hazır hale getirilmesini amaçladık. Genç bireylerin bütün sorunlarının çözümlerine yönelik stratejiler ve planlamalar geliştirilmesini temel düstur edindik." dedi.
Liverpool Belediye Başkan Yardımcısı Nicholas Michael Small da Birleşik Krallık'ta son günlerde Avrupa Birliği (AB) üyeliğinde kalınmalı mı, kalınmamalı mı? tartışması yaşadığına dikkati çekerek, gelecek ay İngiltere ve diğer Birleşik Krallık ülkelerinde referandum gerçekleşeceğini hatırlattı.
Kendisinin İngiltere'nin AB'de kalmasından yana olduğunu vurgulayan Small, Türkiye'nin de AB'nin bir parçası olmasını yürekten arzu ettiğini anlattı.
- "Gençlere istihdam sahaları açtık"
Small, Türk gençlerini ve yatırımcılarını Liverpoll'da çok iyi bir altyapının beklediğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Girişimci Türk gençleri İngiltere'de çok şey yapabilir. Türkiye'nin girişimci gençleri bu pazardan gerekli payı alabilirler. Eğitimde alanında yapılacak şeylerin çok olduğu inancındayım. Yüzbinden fazla iş alanı sahası açtık. Gençlere istihdam sahaları açtık. Gençlik ve turizm konusunda çalışmalar yaptık. Gençlerimizin akademik olarak da eğitim görmeleri için projelerimiz oldu. Projelerimiz yeni iş sahaları oluşturdu."
Kongre, 31 Mayıs'ta sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler