İzmir İçin 7.3 Deprem Uyarısı ve Tek Hazırlık Deprem Çantası

İzmir İçin 7.3 Deprem Uyarısı ve Tek Hazırlık Deprem Çantası

Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir ve çevresini 7,3 büyüklüğünde deprem ve tsunami riskinin tehdit ettiğini açıkladı. Uzman isim, "Büyük yıkıma yol açabilir" dedi. İzmir'de yerel yönetimler ise kentsel dönüşüm hazırlığında değil. Şehir büyük risk altında.

Prof. Dr. Ercan: İzmir'de 7,3 Büyüklüğünde Deprem Olabilir

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir'de 2020 yılında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı uyarılarda haklı olduğunu savundu. Bölgede 7,3 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Ercan, bu büyüklükteki bir depremin tsunamiye de yol açabileceğini vurguladı.

"Depremin Gerçek Büyüklüğü 7!"

Prof. Dr. Ercan, 30 Ekim 2020'de Sığacık'ta yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan tsunamiyi hatırlatarak, "Depremin resmi büyüklüğü 6.6 olarak belirlendi. Fakat biliyoruz ki her depremin bir de gerçek büyüklüğü vardır. Bu depremin gerçek büyüklüğü 7'dir" dedi. Ercan, bu bilginin ışığında bölgede daha büyük bir tsunaminin de yaşanabileceğini ifade etti.

"Sadece Sisam Değil, Girit, Rodos ve Sakız Adası da Risk Altında!"

Prof. Dr. Ahmet Ercan, tsunami tehlikesinin sadece Sisam ile sınırlı kalmayacağını da sözlerine ekledi. Girit, Rodos, İkarya ve Sakız Adası'nda meydana gelebilecek bir depremin de tsunamiye neden olabileceğini ve bu bölgeleri de etkileyebileceğini belirtti.

"Büyük Depremlere Hazırlıklı Olmalıyız!"

Prof. Dr. Ahmet Ercan, yetkililere ve vatandaşlara büyük depremlere karşı hazırlıklı olunması çağrısında bulundu. Ercan, binaların sağlamlaştırılması ve tsunami tahliye planlarının hazırlanması gibi konularda gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

"Doğanın Bir Kuralı Var: Bir Depremden Sonra Daha Büyükleri Gerçekleşir!"

Prof. Dr. Ercan, uyarılarında şu önemli noktaya da dikkat çekti: "Doğanın bir kuralı var. Bir bölgede bir kez deprem veya tsunami gibi bir afet gerçekleştiyse, gelecekte en az o büyüklükte bir afeti tekrar yaşama riski her zaman vardır. Bu nedenle geçmişte yaşanan afetlerden ders çıkarmamız ve gelecekteki afetlere karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler