Sahte Doktora Baskın: Ruhsatsız Muayenehanede Çok Sayıda Sağlık Ürünü Ele Geçirildi

Sahte Doktora Baskın: Ruhsatsız Muayenehanede Çok Sayıda Sağlık Ürünü Ele Geçirildi

Antalya Konyaaltı'nda, kendisini sosyal medyada doktor olarak tanıtan İran asıllı bir kişinin ruhsatsız muayenehanesi İlçe Sağlık Müdürlüğü ve polis ekipleri tarafından denetlendi. Operasyonda çok sayıda dolgu, botoks ve gençlik aşısı ele geçirildi.

Ruhsatsız Muayenehaneye Baskın

Konyaaltı Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden doktor olduğunu iddia eden İran asıllı ismi açıklanmayan bir şahsın adresini tespit etti. Liman Mahallesi'ndeki bu ruhsatsız iş yerine İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileriyle birlikte baskın düzenlendi. Muayenehanede yapılan aramalarda çeşitli sağlık ürünlerine el konuldu.

Ele Geçirilen Malzemeler

Denetim sırasında, 10 kullanılmış ve 5 açılmamış dolgu maddesi, 1'i kullanılmış 3 serum, 2'si kullanılmış 3 botoks ürünü, 9 dolgu çözücü flakon, 6 lokal anestezik ampul, 1 bölgesel uyuşturucu sprey, 1'i açılmış 9 gençlik aşısı olarak bilinen antioksidan madde, 5'i açılmış 20 adet saç dökülmesini engelleyici solüsyon, 11 yağ eritici solüsyon flakonu, 1'i açılmış 2 adet şişlik ve koyu halka onarımı için kullanılan ürün, 3'ü açılmış 8 adet yüz serumu, 41 kan tüpü, 24 içinde sıvı bulunan kan tüpü, 16 intraket (damar yolu açmak için kullanılan aparat), 5 kutu şırınga, 8 kutu iğne ucu, 4 kapalı serum seti, kan almak için kullanılan aparatlar ve bir santrifüj cihazı ele geçirildi.

Adli ve İdari İşlemler Başlatıldı

Muayenehanede bulunan malzemelere el konulmasının ardından, şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Bahse konu şahıs ve işletme ile ilgili adli ve idari işlemler başlatıldı. Sağlık yetkilileri, ruhsatsız ve yetkisiz kişilerin sağlık hizmeti sunmasının ciddi tehlikelere yol açabileceğini belirterek, vatandaşları bu tür kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Sahte Doktora Baskın: Ruhsatsız Muayenehanede Çok Sayıda Sağlık Ürünü Ele Geçirildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.