Uluslararası Balkan Üniversitesinde mezuniyet heyecanı

Uluslararası Balkan Üniversitesinde mezuniyet heyecanı

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Uluslararası Balkan Üniversitesinde mezuniyet töreni düzenlendi- Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Uluslararası Balkan Üniversitesi insanımıza yeni ufuklar kazandırmış, girdiği yolu aydınlatmış, gelişime ve deği

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Uluslararası Balkan Üniversitenin (IBU) 2016-2017 eğitim yılı mezuniyet töreni, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti.

Makedon Halk Tiyatrosu'ndaki mezuniyet törenine, Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Makedonya Başbakan Yardımcısı Festim Halili, Makedonya'nın Türk kökenli Devlet Bakanı Beycan İlyas, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Bürge ve Zeki Aygün, ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri, Türkiye'den gelen konuklar, veliler ve öğrenciler katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın mezuniyet töreni vesilesiyle gönderdikleri mesajları aktardı.

Başka programları nedeniyle mezuniyet törenine katılamadığını belirten Başbakan Yıldırım mesajında, "Yaşadıkları topluma faydalı olacak yeni mezun öğrencilerimizi kutlar, eğitimlerindeki başarılarını çalışma hayatlarında da sürdürmelerini temenni ederim." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği mesajı da okuyan Bakan Yılmaz, "Sevgili gençler, yaşamınızın her aşamasında eğitimi, okumayı ve araştırmayı önceliğiniz olarak benimseyerek ülkenizi daha parlak yarınlara taşımak için çalışmalısınız. Sizlerin ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını ve ülkesini seven, sevgi, saygı ve dürüstlüğü temel ilke edinen, ahlaklı, özgüvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Bu gurur gününüzde sizleri ailelerinize ve değerli öğretim üyeleriniz olmak üzere yetişmenizde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

- "Hedef Balkanlar'da en iyisi olmak"

Bakan Yılmaz, Makedonya ile Türkiye'nin birçok ortak yönü bulunduğunu belirterek, Türkiye olarak Makedonya başta olmak üzere Balkan ülkeleriyle her alanda işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi.

İşbirliği yapılacak alanlar içinde en önemli ve kalıcı olanının eğitim alanındaki işbirliği olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Eğitim alanında işbirliğinin temel amacı da daha kaliteli bir eğitim vermektir. Uluslararası Balkan Üniversitesi eğitim alanında yapılan işbirliğin en somut ve en güzel örneğidir. Uluslararası Balkan Üniversitesi insanımıza yeni ufuklar kazandırmış, girdiği yolu aydınlatmış, gelişime ve değişime yön vermiş, ilerleme yolunda emin adımlarla yürümektedir." diye konuştu.

Yılmaz, IBU'nun Şangay Sıralaması'na göre Makedonya'da eğitim alanında en iyi üniversite ünvanını kazandığını aktararak, "Amacımız sadece Makedonya'da en iyi olmak değil, Balkanlar'da en iyi olmak. Başarır mıyız? İnanırsak başarırız. Ama bilin ki sadece Balkanlar'da en iyi olmak da yetmez, inanıyoruz ki yine çalışırsak, yine inanırsak Avrupa'nın da en iyisi olmamak için hiçbir engel yoktur." ifadelerini kullandı.

IBU'nun bir kalite ve marka olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu başarıya ulaşılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

- Halili: "Sizi iyi bir insan yapan güzel ve zorlu günleri hatırlayın"

Makedonya Başbakan Yardımcısı Halili de mezun olan gençlere başarı temennisinde bulunarak, "Bugün elinizde diplomalarla ayrılırken, Uluslararası Balkan Üniversitesinde geçirmiş olduğunuz ve sizi iyi bir insan yapan güzel ve zorlu günleri hatırlayın." dedi.

- "IBU bu coğrafyanın en iyisi olacak"

IBU Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu ise kuruluşundan bugüne üniversitenin gelişiminden söz ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011 yılındaki mezuniyet töreninde gençlere hitaben yaptığı konuşmada, bu gençlerin bu coğrafyada barışı ve huzuru tahsis edip yarınlara bunu taşıyabileceklerini söylediğini hatırlattı.

Kocayusufoğlu, "Bu gençler ve bundan sonraki gençler bu coğrafyada birlik ve beraberliği, kardeşliği tahsis etmiş, bunun için çalışmış ve bugün bunun en güzel örneğini yaşamış gençlerdir. Hepsini gönülden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve IBU Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Bürge de bir hedeflerinin bulunduğunu, bu hedefin de Makedonya'nın en iyi üniversitesi haline gelmek olduğunu belirterek, bu hedefe 10 yıl içerisinde ulaştıklarını söyledi. Bürge, şimdiki hedeflerini ise "Balkanlar'ın en iyi üniversitesi unvanına erişmek" şeklinde ifade etti.

Hem Türkiye hem de Makedonya'nın cumhurbaşkanları ve başbakanlarının IBU'ya değer verdiğinin altını çizen Bürge, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini anımsatarak, "Gençler, çok okuyacaksınız, çok düşüneceksiniz, uygulayacaksınız ve sonunda neticelendireceksiniz." dedi.

Bürge, Balkan coğrafyasında "hainlere" yerin olmadığını vurgulayarak, IBU'nun bu coğrafyanın en iyi üniversitesi olacağı sözünü verdi.

Türk girişimciler tarafından 2006 yılında kurulan IBU, ilk mezunlarını 2011 yılında vermişti. Geçen yıl 146 öğrencinin mezun olduğu üniversiteden bu yıl 17'si yüksek lisans ve 137'si lisans bölümlerinden olmak üzere 154 öğrenci mezun oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :