Twingo tutkunlarından engelli öğrencilere yardım eli

Twingo tutkunlarından engelli öğrencilere yardım eli

Twingo Ankara Ailesi, 4 ayda topladıkları mavi kapak ve sattıkları anahtarlık, aksesuar, araç kokusu gibi malzemelerden elde ettikleri gelirle 4 engelli öğrenciye tekerlekli sandalye, 1 öğrenciye ise yürüteç hediye etti- Twingo Ankara Ailesi yöneticisi Ya

ANKARA (AA) - MELİKE KINACI - Twingo Ankara Ailesi, "Kapak Olsun" sloganıyla yola çıkarak 500 üyeyle 4 ayda 100 bin mavi kapak topladı. Anahtarlık, aksesuar, araç kokusu gibi malzemelerin de satışıyla elde edilen toplam gelirle 4 engelli öğrenciye tekerlekli sandalye, 1 öğrenciye ise yürüteç hediye edildi.

Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen Renault Twingo araç sahipleri, engelli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere sosyal sorumluluk projesine imza attı.

"Kapak Olsun" sloganıyla 4 ay önce yola çıkan gönüllüler, plastik şişelerin mavi kapaklarını biriktirmek ve araçlar için anahtarlık, aksesuar gibi ürünler satmak için sosyal medya üzerinden organize oldu.

Biriktirdikleri 100 bin kapak ve satışlardan elde edilen toplam gelirle 4 tekerlekli sandalye ve 1 yürüteç alan grup, Milli Eğitim Vakfı Gökkuşağı İlkokulu'nun engelli öğrencilerine araçları teslim etti.

Öğrencileri evlerinde ziyaret eden gönüllüler, yaşananları an be an kaydederek sosyal medya üzerinden grubun diğer üyeleriyle paylaştı.

- "Mavi kapaklar çöp değildir"

Twingo Ankara Ailesi yöneticisi Erkan Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Aralık 2016'da başlattıkları yardım kampanyasında 4 ayda, hedefledikleri 100 bin kapak rakamına ulaştıklarını, üyelerinin kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Engelli öğrencilere destek olmak için yola çıktıklarını vurgulayan Yaman, "Kapakların geri dönüşüme gidebileceği ve faydalı sonuçlar doğurabileceği bir kez daha görülsün istedik." dedi.

Twingo tutkunlarının araçlarını ailenin bir ferdi gibi gördüklerini dile getiren Yaman, şöyle konuştu:

"Ortak paydada buluşan insanlar olarak yararlı faaliyetlere imza atma çabası güdüyoruz. Başka insanlara nasıl faydalı olabiliriz diye düşünüyoruz. Sadece 500 üyeyle yaptığımız bu hareketin Türkiye'nin tamamına örnek olmasını amaçlıyoruz. Mavi kapaklar çöp değildir. İnsanlar kapak toplamayı bırakıp bu konuda biraz daha duyarsızlaştılar ancak biz farkındalığı artırmayı, bunu yeniden hayata geçirmeyi hedefledik. Biz 'Kapak olsun' sloganıyla örnek olsun istedik."

Sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini belirten Yaman, daha önce de kan bağışı kampanyası yaptıklarını, kendilerine gelen yardım taleplerini en iyi şekilde karşılamaya, ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler