Türkiye'nin Otomobili TOGG, 2024 Sonunda Yeni Sedan Modelini Tanıtacak

Türkiye'nin Otomobili TOGG, 2024 Sonunda Yeni Sedan Modelini Tanıtacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TOGG'un sedan modelinin 2024 sonunda tanıtılacağını, 2025'te üretime geçileceğini açıkladı. TOGG'un ülke genelindeki yaygınlaşması ve yollardaki araç sayısının hızla artışı dikkat çekiyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen araçların yeni gelişmelerini paylaştı. Kacır, Haber Global'de yaptığı değerlendirmede, TOGG'un sedan modelinin 2024 sonunda tanıtılacağını ve 2025'te seri üretime geçileceğini duyurdu.

Bakan Kacır, TOGG'un milletin ortak kazanımı olduğunu vurgulayarak, ülke genelinde şu anda 15 binden fazla TOGG'un trafiğe çıktığını belirtti. Ayrıca, yollardaki TOGG sayısının her geçen gün arttığını kaydederek, gelecek yılın üretim hedefine dikkat çekti. Kacır, "Gelecek yıl, bu yılın 3 misline yakın bir üretim gerçekleştireceğiz" dedi.

Bakan Kacır, bu yıl sonuna kadar 20 bin aracın sahiplerine teslim edileceğini açıklarken, TOGG'un 2024 sonunda yeni sedan modelini kamuoyuna tanıtacağını ifade etti. Ayrıca, 2025 itibarıyla TOGG araçlarının Avrupa'ya ihraç edilmeye başlanacağını ve aynı yıl içinde sedan araçların üretime geçeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.