ABD'de İlk Banka İflası

ABD'de İlk Banka İflası

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Philadelphia merkezli Republic First Bank'ın iflas ettiğini ve Fulton Bank'a satıldığını duyurdu. Bu, 2024 yılında ABD'de gerçekleşen ilk banka iflası olma özelliğini taşıyor.

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Philadelphia merkezli Republic First Bank'ın iflas ettiğini ve Fulton Bank tarafından satın alındığını duyurdu. Bu, 2024 yılında ABD'de gerçekleşen ilk banka iflası olarak kayıtlara geçti.

Mevduat Sahipleri Korunacak

FDIC tarafından yapılan açıklamada, kayyum atanan Republic First Bank'ın Pennsylvania Bankacılık ve Menkul Kıymetler Dairesi tarafından kapatıldığı belirtildi. Mevduat sahiplerinin korunması amacıyla FDIC'nin, Fulton Bank ile mevduatların neredeyse tamamının ve Republic First Bank'ın varlıklarının büyük ölçüde tamamının satın alınmasına yönelik anlaşmaya vardığı aktarıldı.

abd-banka-iflas.webp

Republic First Bank Şubeleri Yeniden Açılacak

Fulton Bank, Republic First Bank'ın New Jersey, Pensilvanya ve New York'taki 32 şubesini satın alarak kendi şubeleri olarak yeniden açacak. Bu sayede Republic First Bank'ın müşterileri de Fulton Bank'ın müşterisi olacak.

Maliyet 667 Milyon Dolar

Açıklamada, 31 Ocak itibarıyla Republic First Bank'ın toplam varlıklarının yaklaşık 6 milyar dolar ve toplam mevduatının 4 milyar dolar civarında olduğu belirtildi. Bankanın iflasının FDIC'ye maliyetinin ise 667 milyon dolar olmasının beklendiği kaydedildi.

Bu Ne Anlama Geliyor?

Republic First Bank'ın iflası, bankacılık sektöründe istikrarsızlığın bir göstergesi olarak yorumlanabilir. FDIC'nin mevduat sahiplerini korumak için hızlı bir şekilde çözüm üretmesi ise sektörde güvenin korunması açısından önemli bir gelişme. Bu olay, bankacılık sisteminin risklerine karşı farkındalığı da artırıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.