İşte Dünyanın en zengin şehirleri

İşte Dünyanın en zengin şehirleri

Henley & Partners ile New World Wealth'in 2024 Dünyanın En Zengin Şehirleri Raporu'na göre, New York City hala zenginlikte bir numara. Amerika, ilk 50'de 11 şehirle öne çıkıyor.

Henley & Partners ile New World Wealth iş birliğinde hazırlanan 2024 Dünyanın En Zengin Şehirleri Raporu'na göre, New York City zirvedeki yerini koruyor. ABD, ilk 50'de 11 şehirle listenin büyük bir kısmını oluşturuyor.

New York'taki yerleşik milyonerlerin sayısı 349 bin 500'e ulaşırken, 744 santi-milyoner ve 60 milyarder bulunuyor. Şehirdeki toplam servet 3 trilyon doları aşarak, birçok G20 ülkesinin toplam servetinden daha yüksek bir seviyede yer alıyor.

Kuzey Kaliforniya'nın Körfez Bölgesi, San Francisco ve Silikon Vadisi'ni içine alarak ikinci sırada yer alıyor. Bölge, son on yılda milyoner nüfusunu yüzde 82 artırarak 305 bin 700 milyoner, 675 santinoer ve 68 milyardere ev sahipliği yapıyor.

Singapur, son on yılda milyoner sayısında yüzde 64 artışla dikkat çekiyor ve küresel sıralamada dört sıra yükselerek dördüncü sıraya yerleşiyor. Londra ise uzun yıllardır zirvede yer aldığı pozisyonunu kaybediyor ve beşinci sıraya geriliyor.

Çin, en zengin 50 şehir listesinde önemli bir varlık gösteriyor. Pekin, milyoner nüfusunda yüzde 90 büyüme ile ilk ona giriyor. Afrika ve Güney Amerika'dan hiçbir şehrin listede olmamasına rağmen, Nairobi ve Cape Town gibi yükselen şehirlerin potansiyeli dikkat çekiyor.

Monako, süper zenginler için dünyanın en güvenli limanı olarak kabul edilirken, kişi başına düşen servet bazında en üst sırada yer alıyor. Metrekare başına 35 bin doları aşan daire fiyatlarıyla Monako, en pahalı şehirler listesinde başı çekiyor.

Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, yatırım göçü programlarıyla ilgili olarak, önde gelen uluslararası servet merkezlerinde yaşama ve yatırım yapma hakkını güvence altına almanın önemine dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler