Esnaf ve vatandaş yapılandırma bekliyor

Esnaf ve vatandaş yapılandırma bekliyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyon ve vergi yükü altında ezilen esnaf ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanununun gerekliliğine vurgu yapıyor.

Esnaf ve Vatandaş İçin Yapılandırma Kanunu Şart!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomik zorluklar altında kıvranan esnaf ve vatandaşın nefes alabilmesi için acil bir yapılandırma kanununun hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Palandöken, enflasyonun artışıyla birlikte esnafın mal fiyatlarında yaşadığı hızlı değişimlerin ve vergi yükünün altında ezildiğini belirtti.

Vergi Artışları Her Zaman Çözüm Değil

Palandöken, vergi artışlarının her zaman beklenen gelir artışını sağlamadığını ve mevcut vergi tahsilatlarının önemli bir kısmının ödenemediğine dikkat çekti. Son yapılandırma kanunu ile 156 milyar TL'nin tahsil edildiğini hatırlatan Palandöken, henüz ödenmemiş borçların tahsil edilmesi durumunda yeni vergi artışlarına gerek olmadığını vurguladı. Bu adımın, bütçe açığını azaltacağını ve esnafı borç baskısından kurtaracağını ifade etti.

Esnafın Sıkıntıları Artıyor

Palandöken, esnafın gün geçtikçe artan maliyetler karşısında bugün satın aldığı malı yarın aynı fiyattan alamadığını ve bu durumun işlerini zorlaştırdığını belirtti. Maliyet artışlarının fiyatlara yansıması durumunda müşteri kaybı yaşandığını, yansıtılmaması halinde ise zararın arttığını ifade etti. Bu koşullarda yeni vergi artışlarının, esnafın borç yükünü artıracağına dikkat çekti.

Uzun Vadeli ve Faizsiz Yapılandırma Çözüm Olabilir

Palandöken, uzun vadeli ve faizsiz bir yapılandırma ile esnafın ve vatandaşın rahatlayabileceğini ve piyasaların canlanacağını savundu. Borçların taksitlendirilmesi ve yapılandırmanın tüm borçların kapanmasını sağlamasının, ekonomik hareketliliği artıracağını vurguladı.

Esnaf ve vatandaş yapılandırma bekliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum