Akaryakıt İstasyonlarında Tek Fiyat Uygulaması Başladı

Akaryakıt İstasyonlarında Tek Fiyat Uygulaması Başladı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) tek fiyat kararıyla benzin istasyonlarında değişim başladı. İşte detaylar:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt sektöründe önemli bir değişikliğe imza attı. Artık, akaryakıt istasyonlarında "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak. Bu kararla birlikte, dağıtıcı lisans sahipleri yüzde 0,5'i geçmemek kaydıyla akaryakıtın özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ürüne ekleyebilecek.

EPDK'nın kararının ardından, İstanbul'daki 13 bin bayide tek fiyat uygulaması başladı. Bu kapsamda, akaryakıt istasyonları dijital fiyat tabelalarını değiştirdi ve artık benzin ile motorin fiyatlarında tek bir fiyat görülebilecek.

Akaryakıt İstasyonlarında Tek Fiyat Uygulaması Başladı

Dağıtıcı lisansı sahipleri, ürünlerin özelliklerini iyileştirmek için kullanacakları katkı maddelerine ilişkin EPDK'yi bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti.

Bu yeni düzenleme, tüketiciler için fiyat karşılaştırması yapmayı kolaylaştırırken, sektördeki rekabeti de etkileyebilir. EPDK'nın alınan bu kararıyla, akaryakıt sektöründe standartlaşma ve şeffaflık hedefleniyor.

Yeni düzenlemelerle birlikte, tüketicilerin benzin ve motorin fiyatlarını daha rahat karşılaştırabilmesi ve fiyat farklılıklarını daha kolay fark etmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler