Piyasalar Karışacak: 500 Bin Liraya Sıfır Elektrikli Otomobil!

Piyasalar Karışacak: 500 Bin Liraya Sıfır Elektrikli Otomobil!

Çinli otomobil devi Changan, Türkiye pazarına bomba gibi bir giriş yapmaya hazırlanıyor. 41 beygir gücündeki Lumin Corn modeli, 450 bin lira fiyat etiketiyle elektrikli otomobil piyasasını karıştırmaya geliyor.

Türkiye'de son yıllarda artan akaryakıt fiyatları ve çevre bilincine artan önem, elektrikli otomobillere olan ilgiyi de beraberinde getirdi. Bu ilgiden pay almak isteyen Çinli otomobil devi Changan, Türkiye pazarına bomba gibi bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Changan'ın ilk etapta birkaç model ile boy göstereceği Türkiye pazarında en cazip otomobil ise 500 bin TL fiyat sınırının altında satılması beklenen Lumin Corn olacak.

s1.jpg

Lumin Corn'un Özellikleri:

3270 mm uzunluğa, 1700 mm genişliğe, 1545 mm yüksekliğe ve 1980 mm dingil aralığına sahip iki kapılı ve dört koltuklu mini bir otomobil olan Lumin Corn, modern ve şık bir tasarıma sahip.

Aracın içinde ise üç kollu direksiyon, 10,25 inç dokunmatik ekran ve hareket edebilen ek bir LCD ekran bulunuyor.

s2.jpg

Geri görüş kamerası, telefon bağlantısı, sesli kontrol ve bluetooth bağlantısı gibi özelliklere de sahip olan Lumin Corn, 41 beygirlik bir elektrik motoruna sahip.

13 – 18 kWh gücünde lityum polimer pillerle beslenen bu motor, otomobile saatte 101 km'ye kadar maksimum hız kazandırıyor.

s3.jpg

Changan Lumin Corn'un Fiyatı ve Çıkış Tarihi:

450 bin lira fiyat etiketiyle 500 bin TL'nin altında elektrikli otomobil arayanlar için cazip bir seçenek olacak olan Lumin Corn'un 2024'ün son çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor.

s4.jpg

Changan'ın Türkiye pazarına girişi ve Lumin Corn modelinin satışa sunulması, elektrikli otomobil pazarında büyük bir rekabete yol açması ve fiyatların aşağı çekilmesine katkıda bulunması öngörülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.