Karantina Başladı: Hatay'ın Bu Mahallelerine Giriş Çıkış Yasaklandı

Karantina Başladı: Hatay'ın Bu Mahallelerine Giriş Çıkış Yasaklandı

Hatay'ın Defne ilçesinde kuduz vakası tespit edilmesi üzerine iki mahallede hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.

Hatay'ın Defne ilçesinde sahipsiz bir köpeğin kuduz olduğu tespit edilmesi üzerine iki mahallede hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Bölgede başıboş hayvanların toplanması ve aşılanması için çalışmalar başlatıldı.

Meydancık Mahallesi'nde Büyükbaş Hayvanlara Saldıran Köpek Kuduz Çıktı

Hatay'ın Defne ilçesi Meydancık Mahallesi'nde sahipsiz bir köpek, 22 Nisan tarihinde büyükbaş hayvanlara saldırması üzerine çiftlik işletmecisi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen ekipler tarafından yakalanan köpek, karantina altına alındı. 23 Nisan tarihinde ölen köpeğin numunesi Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildi. Yapılan analiz sonucunda köpeğin kuduz olduğu tespit edildi.

Kuduz Şüphesiyle Hayvan Giriş-Çıkışı Yasaklandı

Kuduz hastalığının merkezi olan Merkezi Meydancık Mahallesi ve bitişik olan Güneysöğüt Mahallesi'ne hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Hastalığın görüldüğü bölgelerde başıboş kedi ve köpekler ile vahşi hayvanların Defne Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından aşılı olup olmadıklarına bakılmaksızın kuduz şüpheli bölge başta olmak üzere tüm Defne ilçesi genelinde toplanmasına, aşılanmasına ve hastalık sönüşü yapılıncaya kadar bakım evlerinde tutulmaları kararı alındı.

hatay-kuduz-2.jpg

Isırılan Kişiler Sağlık Kuruluşuna Başvurmalı

Hasta hayvan tarafından ısırılan insanlar var ise sağlık teşkilatı ile irtibata geçmelerinin sağlanmasına ve konunun Defne İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından takip edilmesine karar verildi. Risk alanı içerisinde olası gelişebilecek ısırık vakalarının da aynı hassasiyetle takip edilmesi için gerekli tedbirler alındı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinesinde başlatılan kuduz hastalığıyla mücadele çalışması titizlikle devam ediyor.

Yetkililerden Uyarı

Yetkililer, vatandaşları bölgede bulunan başıboş hayvanlara yaklaşmamaları ve evcil hayvanlarını aşılatmaları konusunda uyardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.