"Türkiye sivil havacılıkta söz sahibi"

"Türkiye sivil havacılıkta söz sahibi"

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ekşi:- "Sürekli gelişen Türk sivil havacılığı, ICAO konsey üyeliğiyle taçlanacak"- "Türkiye, 3 Ekim'de ICAO konsey üyesi seçilecek. Bu, 67 yıl sonra elde edilen bir başarı"

MONTREAL (AA) - SEYİT AYDOĞAN - Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türk sivil havacılığında son yıllarda kaydedilen gelişmelerin, Türkiye’yi bu alanda söz sahibi yaptığını belirterek sürekli gelişen Türk sivil havacılığının Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) konsey üyeliğiyle taçlanacağını bildirdi.

ICAO'nun 39. genel kurul çalışmalarına katılmak üzere Kanada’nın Montreal kentinde bulunan Ekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ICAO’nun sivil havacılığın en üst düzey organı olduğunu kaydetti.

Ekşi, "ICAO, 191 ülkenin üye olduğu bir örgüt. Türkiye’nin, bugünkü konumuna daha önce gelmesi gerekiyordu. 2003’te Türkiye’de bir dönüşüm hareketi başlatıldı. Bu dönüşüm hareketi sayesinde Türk sivil havacılığı muazzam yol aldı. 2003’te 191 ülke arasında 30'uncu iken, bugün 10'uncu sıraya geldik. Türkiye sivil havacılıkta söz sahibi. Aslında Türkiye'nin bu büyümeyle ICAO konsey üyeliğine daha önceden aday olması gerekiyordu." dedi.

Türkiye'nin 2013’te kaçırdığı konsey üyeliğine adaylık sonrası bu yıl aday olduğunu hatırlatan Ekşi, Türkiye’nin Avrupa’dan aday olan 8 ülkeden biri olduğunu ifade etti.

Ekşi, Türkiye'nin 3 Ekim'de ICAO konsey üyesi seçileceğini ve bunun 67 yıl sonra elde edilen bir başarı olduğunu belirtti.

Türkiye’nin sadece taşımacılıkta değil, üretimde de büyük gelişme sağladığına dikkati çeken Ekşi, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye, hem taşımacılıkta hem de üretimde kabuğunu kırdı ve dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girdi. BM’nin bir organı olan ve kural belirleyici bu konseyde yer almamız, hem ülkemizin görünürlüğünü artıracak hem de kuralların belirlendiği yerde daha etkin olacağız. Bu da Türkiye’nin sivil havacılığını taçlandıracak ve daha da motive edici olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler