"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

Tunceli'de 400 öğrenciye bisikletleri teslim edildi

TUNCELİ (AA) - Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, Tunceli'de lise öğrencilerine bisiklet dağıtıldı.

Atatürk Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen etkinlikte çeşitli dallardan sporcular gösteri yaptı. Etkinlikte, lise öğrencilerine bisikletleri dağıtıldı.

Tunceli Valisi Osman Kaymak programda yaptığı konuşmada, bugün hem 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlandığını hem de Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bisikletlerin dağıtımının yapılacağını söyledi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlerin spor yapmalarına yardımcı olmak istediklerini dile getiren Kaymak, "Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığımız bu sene 65 bin bisiklet dağıtıyor. Bu 2018 yılına kadar devam edecek. Bu yararlı, faydalı bir etkinlik. Bu faaliyetten dolayı Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün de ilimizde yaklaşık 400 adet bisiklet dağıtılacak. Daha önceden de dağıtmıştık bundan sonra da devam edecek. Şüphesiz amacımız sizlerin sağlıklı olması, derslerinize iyi çalışmanız, mutlu olmanız. Bu amaçla bu faaliyetler yapılıyor. Ben herkese hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Bisikletlerin Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında dağıtılacağını belirten Tunceli Halk Sağlığı Müdürü Musa Şahin ise şunları kaydetti:

"Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması amacıyla Sağlık Bakanlığımız tarafından Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat programı yürütülmektedir. Bugün 19 Mayıs kapsamında 9,10 ve 11. sınıf öğrencilerine mayıs ayı sonuna kadar 400 adet bisiklet dağıtımı yapılacaktır. Bugün burada merkezde bulunan lise öğrencilerimize 150 adet bisiklet dağıtımı yapılacak olup bu ayın sonuna kadar toplam sayı 400 olacaktır."

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerin sunumu yapıldı. Vali Kaymak, öğrencilere döner kesip ikram etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler