Türk Kızılayının kuruluşunun 148. yıl dönümü

Türk Kızılayının kuruluşunun 148. yıl dönümü

Vali Tuna, kutlama mesajı yayımladı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Kızılayı'nın 148. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Vali Tuna, mesajında, 11 Haziran 1868 yılında Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti diye kurulan, Atatürk'ün Kızılay adını verdiği ve 1947 yılında Türk Kızılay Derneği ismini alan kurumun bugün 148. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirtti.

Tuna, Kızılay'ın insan kişiliğine saygıyı, karşılıklı anlayışı, dostluğu, yardımlaşmayı, işbirliği ve sürekli barışı desteklediğini vurguladı.

Uluslararası Kızılhaç Kızılay Hareketinin de doğal üyesi Türk Kızılayının insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik olarak belirlenen temel ilkeleri benimsemiş ve kurulduğu günden bugüne bunlar ışığında insanlığa hizmet veren tüzel kişiliğe sahip, toplum yararına hiçbir karşılık beklemeden çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Vali Tuna, şunları kaydetti:

"Valiliğimiz öncülüğünde yapılan Avrupa Birliği Sivil Toplum Diyaloğu çağrısı üzerine Eskişehir Türk Kızılayı Şubemizin hazırladığı Hayat Kurtar Yaşamları Değiştir Projesi, bu alanda ülkemizdeki kan bağışı farkındalığının arttırılmasında yeni metotların geliştirilmesine katkı sağlayacak önemli bir proje olarak Avrupa Birliği tarafından da kabul edilmiştir. Bölgemiz için hayati öneme sahip ve kan ihtiyacını çözüme kavuşturacak Bölge Kan Merkezi ihalesi gerçekleştirilmiştir. Bu yatırımla Eskişehir bu konuda stratejik bir merkez haline gelecektir. Ayrıca binlerce öğrencimizin eğitim ve spor olanağı bulduğu Kızılay Hasırca Kampı ilimiz Türk Dünyası Vakfının da önemli katkılarıyla 12 ay kullanılabilecek ve AB standartlarında Türk Dünyası Kampı adıyla yakında faaliyete geçecektir. Afet, kan, sağlık, sosyal ve gençlik hizmetleri olmak üzere birçok alanda hizmet vererek muhtaçlara yardım elini hissettiren Türk Kızılayı'nın 148. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Kızılay'a nakit, gayrimenkul ve kan bağışı dahil her türlü yardımını hiçbir zaman esirgemeyen Eskişehirli vatandaşlarıma teşekkür ediyor, kurum çalışanlarına başarılar diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler