Batuhan Karacakaya'ya 'Şantaj' Suçlamasından Beraat

Batuhan Karacakaya'ya 'Şantaj' Suçlamasından Beraat

Oyuncu Batuhan Karacakaya, eski sevgilisi Ayşe Fatma Aslanpay'a zorla video çektirdiği iddiasıyla yargılandığı davada delil yetersizliği nedeniyle beraat etti.

Delil Yetersizliğinden Beraat Kararı

22 Mart 2023 tarihinde Şişli'de meydana gelen olayda, oyuncu Batuhan Karacakaya'nın eski sevgilisi Ayşe Fatma Aslanpay'a zorla video çektirdiği iddiasıyla yargılandığı dava sonuçlandı. İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Batuhan Karacakaya katılmadı. Duruşmada Karacakaya'yı avukatı temsil etti ve müvekkilinin beraatını talep etti. Mahkeme, Karacakaya'nın "şantaj" suçunu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.

İddianamede Yer Alan Detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ayşe Fatma Aslanpay ile Batuhan Karacakaya'nın geçmişte romantik bir ilişki yaşadıkları belirtildi. Olaydan bir gün önce Karacakaya'nın müzik uygulaması üzerinden "bekliyorum gel, özlemedin mi, dön diyemedim" şeklinde bir şarkı paylaştığı, Aslanpay'ın bu paylaşım üzerine Karacakaya'nın evine gittiği ve orada bulundukları sırada Karacakaya'ya sahte bir hesaptan mesaj geldiği anlatıldı. Mesajda "Batuhan bu video sana 15 Şubat'ı hatırlatır, artık çok geç, bunu magazin ile paylaşırım" ifadeleri yer aldı.

İddianameye göre, bu mesaj üzerine Karacakaya arkadaşını arayarak "Ayşe'de video vardı, ben bu karıyı dövdüm, itiraf ediyorum videoda, şu an bir hesaptan bana mesaj atıldı" dedi. Ardından Karacakaya'nın Aslanpay'a dönerek "bu videoyu birine yaydın, buna çözüm üreteceksin" dediği ve Aslanpay'ın evden gitmek istemesine rağmen Karacakaya'nın "bana video çekeceksin" ısrarında bulunduğu, yazdığı notu zorla okutarak video çektirdiği aktarıldı.

Batuhan Karacakaya'ya 'Şantaj' Suçlamasından Beraat

Ayşe Fatma Aslanpay'ın Zorla Video Çekimi

Hazırlanan iddianamede, çekilen videoda Ayşe Fatma Aslanpay'ın "Ben Ayşe Aslanpay, bugün 16 Şubat, 14 Şubat'ta erkek arkadaşımla ufak çaplı böyle biraz tartıştık ve birbirimizi incittik, ertesi gün konuşmadığımız için vicdan azabı çeksin diye ona yüzüme biraz makyaj yapıp fotoğraf attım, benimle görüşmek istediği için bana bir video attı ve ben o videoyu bir arkadaşıma gönderdim, arkadaşımla tartıştığımız için de o videoyu yayabileceğini düşündüğüm için ve böyle bir video çekiyorum, bu onun teminatı olması adına o video tamamen benim kendi yüzüme yaptığım makyajdan dolayı çekilmiştir, ortada bir şiddet yoktu" ifadelerini kullandığı belirtildi. İddianamede, Aslanpay'ın kayıt yapıldığı sırada mimiklerinden zorla kaydının yaptırıldığı da ifade edildi.

Mahkemenin Kararı

Şüphelinin, mesaj içeriğindeki olaya ilişkin menfaatinin olduğu ve müştekiye zorla video çektirdiği iddia edilerek, Batuhan Karacakaya'nın "şantaj" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Ancak mahkeme, Karacakaya'nın suçunu ispatlayacak yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığına karar vererek beraatına hükmetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler