"THY Bursa Bilim Şenliği"

"THY Bursa Bilim Şenliği"

THY ana sponsorluğunda Bursa Bilim Teknoloji Merkezi ev sahipliğinde bu yıl 5'incisi organize edilen şenlik, 6-8 Mayıs'ta gerçekleştirilecek

BURSA (AA) - Türk Hava Yolları'nın (THY) ana sponsorluğunda Bursa Bilim Teknoloji Merkezi ev sahipliğinde bu yıl 5'incisi organize edilen "THY Bursa Bilim Şenliği", 6-8 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Merinos Park'ta 6-8 Mayıs'ta düzenlenecek şenlikte, proje yarışmasına, Türkiye'nin dört bir yanından 200 başvuru yapıldı. Bu sayının, son başvuru tarihi olan 1 Nisan'a kadar, 600'e ulaşması bekleniyor.

Bursa, İstanbul, Samsun, Mersin, Ankara, Bitlis gibi Türkiye'nin 15 farklı ilinden başvuru alınan yarışmada, 50 projeye bin liradan 16 bin liraya kadar ödüller verilecek.

Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, projelerin, minik mucitler (5-9 yaş), çocuk mucitler (10-13 yaş) , genç mucitler (14 -17yaş ), usta mucitler (18 yaş ve üstü) olarak 4 farklı kategoride değerlendirileceğini belirtti.

Proje çağrısıyla Türkiye'nin dört bir yanından yoğun ilgi gördüklerini ifade eden Bakan, proje yarışmasına katılım sağlamak isteyen 7'den 70'e bilimseverlerin, "www.bursabilimsenliği.org" internet adresine başvuruda bulunabileceğini hatırlattı.

THY Bursa Bilim Şenliğinde finale kalan tüm projelerin ödüllendirileceğini belirten Bakan, başvuruların bireysel ya da gruplar halinde yapılabileceğini ve son başvuru tarihinin 1 Nisan 2016 olduğunu bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler