Talas nostaljik fayton turlarına hazır

Talas nostaljik fayton turlarına hazır

KAYSERİ (AA) - İlçenin zengin tarihi dokusunu turizme kazandırma çalışmaları devam eden Talas Belediyesinin, tanıtıma yönelik nostaljik fayton turları...

KAYSERİ (AA) - İlçenin zengin tarihi dokusunu turizme kazandırma çalışmaları devam eden Talas Belediyesinin, tanıtıma yönelik nostaljik fayton turları başlıyor.

İki farklı güzergahla Talas'ı gezen turistler faytonlarla tarihi yeniden yaşayacak.

İlçedeki tarihi yapıları restore etmesiyle dikkat çeken Talas Belediyesi, bir yandan bunları turizme kazandırırken diğer yandan da tanıtım çalışmalarına hız verdi.

Bu kapsamda yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmak isteyen belediyede, 4 faytonla kültür turlarının hazırlıkları tamamlandı.

Faytona binmek isteyenler 1,5 veya 2,5 kilometrelik parkurları tercih edebilecek.

Faytonlarla ilk turu gerçekleştiren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçim vaatlerinden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Nostalji faytonların Kayseri'ye renk katacağını belirten Palancıloğlu, şöyle konuştu:

"Burada en büyük mutluluğu yeni evlenen çiftlerin yaşayacağını düşünüyorum. Sadece Talas'a değil, Kayseri'ye renk katacak bir uygulama olacak. Şehre gelen misafirlerimize kaliteli unutulmaz bir hizmet sunacağız. Raylı sistemle Talas'a gelenler, son durakta indikten sonra hemen yanı başlarındaki faytonlarımıza binebilecekler. Biz bu uygulamayla insanlarımızın nostalji yaşayarak biraz gülümsemelerini ve tarihi Talas'ın mahallelerini eskiden olduğu gibi gezmelerini istiyoruz. Talas şu anda kafeteryaları, restoranları, sosyal hayatı ve kültürel çalışmalarıyla çok önemli bir konuma geldi. Buna benzer çalışmalarımız devam edecek. Nostalji seven herkesi Talas'a bekliyoruz."

Palancıoğlu, faytonların 20 Haziran'dan itibaren hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler