Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardım

Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardım

Hayrat İnsani Yardım Derneğince İdlib kentindeki 20 bin kişiye gıda, soba, kıyafet ve kömür dağıtıldı

HATAY (AA) - Hayrat İnsani Yardım Derneğince, Suriye'nin İdlib kentindeki çadır kamplarda barınan 20 bin kişiye gıda, soba, kıyafet ve kömür yardımı yapıldı.

Derneğin Ortadoğu koordinatörü Feridun Işıklı, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki kamplarda kalan ailelerin destekçisi olmayı sürdüreceklerini belirtti.

Suriye'de ailelerin yaşadıkları sıkıntıları yerinden görmek için İdlib'e gittiklerini aktaran Işıklı, "Çadır kamplarında barınan ailelerin durumları oldukça sıkıntılı. Yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyorlar. Her çadırın içinde ayrı bir yaşam öyküsü var. İnşallah bu ailelerin dertleriyle dertlenmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Işıklı, İdlib kentindeki Aidün, Cebel Harim, Hz. Aişe çadır kamplarındaki 20 bin kişiye destek olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kamplarda bin 300 çadır bulunuyor. Dernek olarak 20 bin kişiye gıda, soba, kıyafet ve kömür dağıtıldı ve yardımlar aralıksız sürüyor. Çok fazla acı var. Bizler Türkiye'nin yardım elini Suriyeli kardeşlerimize uzatmaya devam edeceğiz. Suriye kamplarında barınan ailelerin yaşamsal ihtiyaçlarını gidermek için yeni adımlar da atıyoruz. Hazırlanan yeni yardım tırlarıyla bölgedeki kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler