SÜ, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin projelerini sanayi ile buluşturuyor

SÜ, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin projelerini sanayi ile buluşturuyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından geleneksel olarak TÜBİTAK desteği ile düzenlenen "Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2. Öğrenci Proje Pazarı", 14-15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

SÜ Teknoloji Transfer Ofisi, Konya Sanayi Odası,Konya Ticaret Odası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Selçuklu Belediyesi tarafından da desteklenen etkinlik, Prof. Dr. Halil Cin konferans salonunda yapılacak.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Kamış, yaptığı açıklamada etkinliğin amacının Mühendislik Fakültesi öğrencilerinde bilimsel düşünme, araştırma, araştırmacılık ve proje kültürü ilgi ve anlayışının oluşup gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Öğrencileri proje üretmeye ve proje geliştirmeye özendirmek ve geleceğin bilim insanları olarak yetişmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirten Kamış, ayrıca, üniversitelerde üretilen bilgi ve projelerin sanayi ile buluşmasına ve ticarileşmesine katkı sağlanmasının da amaçlandığına işaret etti.

Proje Pazarı etkinliğinin çevre, enerji, bilgi ve iletişim teknolojileri ve verimlilik ve endüstriyel uygulamalar olmak üzere dört tematik alanda gerçekleştirileceğini vurgulayan Kamış, şunları kaydetti:

"Etkinlikte proje önerisinde bulunan kişiler proje önerilerini organizasyona davet edilen üretim ve hizmet sektörü temsilcilerine, akademisyen ve öğrencilere sözlü olarak sunacak, sorulan soruları cevaplandıracaktır. Proje önerileri etkinlik yapılan mekanda poster bildiri şeklinde sergilenecek ve proje önerisi sahipleri posterlerinin başında bekleyerek sergiyi ziyaret edenlere projeleri hakkında bilgi verecek. Böylece ziyaretçiler projelerin tamamını inceleyebilecek ve sahiplerinden detaylı bilgi alabilecek. Ayrıca, proje önerisinde bulunan kişiler ile proje işbirliği yapmak isteyen kişiler/kuruluşlar arasında gerek poster sergisi sırasında gerekse randevu usulüyle ikili görüşmeler düzenlenecek. Projelerin, öğrencilerin özgün düşüncelerinden kaynaklanmış, kendileri tarafından şekillendirilmiş, danışmanlarının yönlendirmesi ile ama kendi bilgi ve becerileri ile tamamlanmış olması beklenmektedir."

Kamış, Proje Pazarına başvuru yapılan projelerin her alan için ayrı ayrı oluşturulacak jüriler tarafından değerlendirileceğini, projelerin değerlendirilmesinde, bilimsel düşünce, özgünlük ve yaratıcılık, kullanılan bilimsel yöntem, anlaşılabilirlik ve bütünlük, uygulanabilirlik, poster hazırlama ve sunum gibi kriterlerin göz önüne alınacağını aktardı.

Projelerin aldıkları notlara göre sıralanarak dereceye giren proje sahibi öğrenciler ve danışmanların ödüllendirileceğini belirten Kamış, "Ayrıca proje sunan tüm öğrenci ve danışmanlara katılım belgesi, proje özetleri kitabı verilecektir. Proje pazarı ile ilgili bilgilere http://sumopp.selcuk.edu.tr web adresinden ulaşılabilir" diye konuştu.