Erasmus+ Kariyer Danışmanlığı Projesi Konya'da Öğretmen ve Öğrencileri Buluşturdu

Erasmus+ Kariyer Danışmanlığı Projesi Konya'da Öğretmen ve Öğrencileri Buluşturdu

Polonya, Macaristan, Romanya, Slovenya ve Türkiye'den gelen 58 öğretmen ve öğrenci, Erasmus+ kapsamındaki Kariyer Danışmanlığı projesi için Konya'da bir araya geldi.

Erasmus+ programı çerçevesinde düzenlenen Kariyer Danışmanlığı projesi, Konya'da 5 farklı ülkeden 58 öğretmen ve öğrenciyi bir araya getirdi. Proje kapsamında Polonya, Macaristan, Romanya, Slovenya ve Türkiye'den gelen 38 öğrenci ve 20 öğretmen, kariyer seçimiyle ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı etkinliklere katıldı.

Etkinliklerde, meslek seçimi, geleceğin meslekleri ve iş başvurusunda dikkat edilmesi gereken noktalar gibi konular ele alındı. Ayrıca, proje ortaklarından olan Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyaret edilerek derslere katılım sağlandı ve Ebru ve Naht atölyelerinde etkinlikler düzenlendi.

Beş ülkeden öğretmen ve öğrenciler Kariyer Danışmanlığı projesi için Konya’da buluştu

Proje faaliyetlerine katılan öğrencilerden Hubert Domisiewicz, Türkiye'yi ziyaret etme fırsatı bulduğu için çok mutlu olduğunu ve meslek seçimi konusunda önemli bilgiler edindiğini belirtirken, Macaristan'dan gelen Anna Szajer, Konya'da geçirdikleri 5 günün çok güzel ve verimli olduğunu ifade etti. Romanya'dan katılan Mario Pesclevei ise yeni arkadaşlıklar kurduklarını ve farklı kültürleri tanıma şansı bulduklarını vurguladı.

Projenin Türkiye yürütücüsü Mehmet Tokgöz ise öğrencilerin pratik yaparak öğrenme fırsatı bulduklarını ve Türk kültürünü daha yakından tanıma imkanı bulduklarını dile getirdi. Bu kapsamlı proje, öğrencilerin kariyer yolculuklarında rehberlik etmenin yanı sıra, uluslararası kültürel etkileşimi de teşvik etmeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.