SETA Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu

SETA Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu

SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Duran:- "15 Temmuz, ucunu 17-25 Aralık'a ve hatta daha da ileri götürebileceğimiz bir kumpasın son hamlesi şeklindeydi"

İSTANBUL (AA) - SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran, "15 Temmuz, ucunu 17-25 Aralık'a ve hatta daha da ileri götürebileceğimiz bir kumpasın son hamlesi şeklindeydi." dedi.

Duran, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfınca (SETA) düzenlenen Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada 15 Temmuz'da millet olarak vatana sahip çıkıldığını söyledi.

Darbe girişiminin ardından 1 yıl geçse de hatıralarının hala akıllarda olduğunu belirten Duran, "15 Temmuz, her yönüyle Türk siyasi hayatının bir dönüm noktasıdır. O gece Türk milleti iradesine ve seçilmiş siyasetçilerine sahip çıkarak belkide makus talihini bir daha geri dönülemeyecek şekilde yenmiş ve bütün ezberleri bozmuştur. Türkiye siyasetinde bir pragmatik dönüşüm gerçekleşmiştir. Bundan sonra 15 Temmuz'a referans vermeden siyaset konuşmak imkansız hale gelmiştir." diye konuştu.

Duran, şöyle devam etti:

"15 Temmuz girişimi diğer darbelerden de farklıydı. Belki yöntem olarak 1960 ve 1980 darbelerinden öğrenmişlerdi fakat planlaması ve kurulan ittifaklar buna baktığımızda ucunu 17-25 Aralık'a ve hatta daha da ileri götürebileceğimiz bir kumpasın son hamlesi şeklindeydi. FETÖ dediğimiz bu darbenin arkasındaki örgütün, Türkiye'nin insanlarına vermiş olduğu zarar DEAŞ'ın, PKK'nın zararlarından hiçte aşağı kalmamıştır. Belki de daha fazlasıydı."

Duran, "15 Temmuz ruhunun diri tutulması lazım. Şanlı 15 Temmuz direnişinin gelecek nesillere de en doğru şekilde anlatabilecek her türlü akademik ve kültürel çalışmaların da yapmak durumundayız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler