Sarıkaya'da TÜBİTAK destekli bilim fuarı açıldı

Sarıkaya'da TÜBİTAK destekli bilim fuarı açıldı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" düzenlendi.Kadılı İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen bilim fuarında konuşan...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" düzenlendi.

Kadılı İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen bilim fuarında konuşan Okul Müdürü Okan Şanlı, ilçedeki köy okullarında ilk defa bilim şenliği düzenlendiğini belirterek bilim fuarlarının öğrencilerin öğrenim hayatlarında önemli bir rol oynadığını anlattı.

TÜBİTAK'ın desteğiyle bu yıl okullarında fen bilgisi öğretmeni Recep Şengül koordinatörlüğü ve diğer danışman öğretmenlerin desteğiyle, birincisini düzenledikleri "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı"nın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduklarını anlatan Şanlı, şunları söyledi:

"Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile üreticiliğin birleşimidir. Fuarımızda, fen bilimleri alanında 15, teknoloji tasarım alanında 15 ve matematik alanında 14 olmak üzere toplamda 44 proje, 50 öğrencimiz ve 3 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmaları ortaya koydular."

Konuşmaların ardından bilim şenliğine katılan Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Belediye Başkanı Ömer Açıkel, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Yeleğen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Mermi, stantlarda sergilenen projeleri inceleyerek, öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

Sarıkaya'da TÜBİTAK destekli bilim fuarı açıldı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler