Saadet öğretmenden Suriyeli yetimlere ziyaret

Saadet öğretmenden Suriyeli yetimlere ziyaret

İzmir'in Menderes ilçesinde 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunulmasını ortaya çıkaran ve istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağlayan Saadet Özkan, Hatay'daki Suriyeli yetim çocukları ziyaret etti

HATAY (AA) - İzmir'in Menderes ilçesinde 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunulmasını ortaya çıkaran ve istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağlayan Saadet Özkan, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Suriyeli yetim çocukları ziyaret etti.

İzmir’de yaşanan taciz olayını ortaya çıkarmasıyla verdiği mücadeleden dolayı ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü"ne layık görülen ve Mersin merkezli olarak Saadet Öğretmen Ulusal Çocuk İttifakı Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'ni (UCİM) kuran Saadet Özkan, Kırıkhan’da bulunan İnsanı İnşa Derneği Yetimhanesi'ndeki Suriyeli çocuklarla bir araya geldi.

Çocuklara verilen eğitim hakkında bilgi alan Özkan, Suriyeli çocuklarla hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) Başkanı Rahmi Vardı ile de görüştü.

Özkan, Suriyeli çocukların kendi ülkelerindeymiş gibi Türkiye'de korunup kollandığını belirtti.

İnsani İnşa Derneği ve HAYAD ile neler yapabileceklerini konuşup, Suriyeli çocuklar için ellerini taşın altına koyacaklarını ifade eden Özkan, şunları söyledi:

"Çocuk istismarı sadece ülkemizin değil tüm dünyanın sorunu. Çocukları hep birlikte eğitmemiz gerekiyor. Bu bizim yurttaşlık bilincimiz. Akademik çalışmalarla onların cinsel istismardan nasıl koruyabiliriz, fiziksel ve duygusal istismarlardan nasıl koruyabiliriz onları öğreteceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler