PKK'nın roketini götüren kişiye 15 yıl hapis istemi

PKK'nın roketini götüren kişiye 15 yıl hapis istemi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ocak ayında PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında bir kadının yaşamını yitirdiği, bir kadının da yaralandığı evde bulunan roket mermisini "puşi"ye sarıp olay yerinden götüren kişi hakkında 5 yıl 6 aydan 15 yıla kadar ha

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ocak ayında PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında bir kadının yaşamını yitirdiği, bir kadının da yaralandığı evde bulunan roket mermisini "puşi"ye sarıp olay yerinden götüren kişi hakkında 5 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Sur Belediyesinde çalışan tutuklu sanık Metin E. hakkında hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Sur Kaymakamlığınca bazı mahallelerde kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarında barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının uygulandığı anımsatıldı.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerde yapılan aramalar sonucunda yüksek miktarda roketatar, uzun namlulu silah, el bombası, mühimmat ve terör örgütü mensupları tarafından depolanan yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedilen iddianamede, 3 Ocak 2016'da Sur ilçesi İskenderpaşa Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerce güvenlik güçlerine roketatarla saldırı yapıldığı, saldırıda roketatarın mahallede bulunan bir eve isabet etmesi sonucu bir kadının yaşamını yitirdiği, bir kadının da yaralandığı belirtildi.

- Video paylaşım sitesindeki görüntüden ihbar edildi

Saldırının ardından sanık Metin E. hakkında İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğüne ihbar yapıldığı bilgisine yer verilen iddianamede, sanığın video paylaşım sitelerinde yer alan görüntüde roket mermisini "puşi" diye tabir edilen bez parçasına sararak, olay yerinden kaçırdığının tespit edildiği kaydedildi.

İhbarın ardından görüntü incelenmesinin yapıldığı aktarılan iddianamede, şu bilgilere yer verildi:

"Olay yerinden roket mermisini kaçıran kişinin Metin E. olduğunun tespit edilmesinin ardından evine yapılan operasyonda gözaltına alındı ve yapılan aramalarda, drone ile malzemeleri ele geçirildi. Şüpheli hakkında yapılan incelemede kentte çeşitli tarihlerde yapılan izinsiz gösterilere katıldığı tespit edilmiştir. Emniyet fezlekesi, görüntü inceleme tutanağı ile tüm tutanaklar birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin üzerine atılı suçları işlediği yönünde yeterli şüphenin varlığına kanaat getirilmiştir."

- İstenilen ceza

Tutuklu sanık Metin E. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" ve "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından 5 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sur ilçesi İskenderpaşa Mahallesi'nde 3 Ocak 2016'da terör örgütü PKK'lı teröristlerce yapılan saldırıda, roketin bir eve isabet etmesi sonucunda 3 çocuk annesi 38 yaşındaki Melek Alpaydın yaşamını yitirmiş, bir kadın ise yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler