"Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" başlıyor

"Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" başlıyor

22 Nisan-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlik sürecinde alışveriş yapan tüketiciler, çekilişle 10 otomobil, 10 dizüstü bilgisayar ve 10 cep telefonu kazanma şansı yakalayacak

BURSA (AA) - Osmanlı'nın ilk kapalı çarşısı olan tarihi "Bursa Kapalı Çarşı" ve hanlar bölgesinde, 22 Nisan-22 Mayıs tarihlerinde "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" düzenlenecek.
Etkinlik sürecinde alışveriş yapan tüketiciler, çekilişle 10 otomobil, 10 dizüstü bilgisayar ve 10 cep telefonu kazanma şansı yakalayacak.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek etkinliğin tanıtım toplantısı Kayhan'da bir restoranda gerçekleştirildi.
Vali Yardımcısı Ergün Güngör, burada yaptığı konuşmada, İstanbul için Tarihi Yarımada ne ise Bursa için de "Hanlar Bölgesi"nin aynı değerde olduğunu vurguladı.
Güngör, bu alışveriş günlerinde vatandaşların, nostaljik ve tarihi mekanlarını ziyaretleri ve alışverişleriyle şenlendirmesini beklediklerini ifade etti.
Bursa'nın, tarih boyunca sadece Türkiye'nin değil, dünya çapında da önemli bir alışveriş ve ticaret şehri olduğunu söyleyen Güngör, "Bursa bu hüviyetini de önemli bir şekilde devam ettirmektedir. İnşallah yapılacak alışverişlerden esnafımız da memnun kalacaktır." dedi.
Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım ise bölgenin, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alarak sadece Bursa için değil, dünya için de çok değerli bir konumda olduğunu söyledi.
"Alışveriş Günleri" etkinliğinin, hayal ettikleri bir kampanya olduğunu anlatan Özyıldırım, "Payitaht Çarşı Projesi"nin bir ayağı olan, şenliğin startını vereceklerini söyledi.
- "Perakende tarihinin en büyük hediyeleri verilecek"
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da etkinliğin, 22 Nisan günü Cumhuriyet Caddesi'ndeki kortej yürüyüşüyle başlayacağını belirtti.
Projenin birçok katkısı olacağına değinen Kuş, şunları kaydetti: "Bursa'nın ortak paydasındaki bu büyük buluşmamız, yaklaşık 3 bin 500 iş yerinde 25 bine yakın çalışanı ve aileleriyle ortalama 100 bin Bursalının hayatını tanımlayan tarihi çarşı ve hanlar bölgemizin eşsiz bir hazine olarak yeniden gün yüzüne çıkmasını sağlayacak. Bu noktada 850 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en eski ve en büyük açık hava alışveriş merkezleri arasında bulunan bölgemizi günümüz şartlarına uygun bir yapıya kavuşturmak zorundayız."
Yapılacak alışveriş günleri kapsamında, perakende tarihinin en büyük hediyelerini vereceklerine işaret eden Kuş, "Tarihi Çarşı ve hanlardaki mağazalardan alışveriş yapan tüketicilerimiz, 'Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri' kapsamında, toplamda 100 liralık her alışveriş için bir çekiliş kuponu almaya hak kazanacak. Vatandaşlarımız bu kuponlarla 10 otomobil, 10 laptop ve 10 akıllı telefon hediyesinden birini kazanma şansını yakalayacak" ifadelerini kullandı.

"Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" başlıyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler