Özel Enderun Liselerinden tuz gölü gezisi

Özel Enderun Liselerinden tuz gölü gezisi

Özel Enderun Liseleri coğrafya gezisi kapsamında 9 ve 10. sınıfların müfredatında yer alan ve yıllık planda da belirtilen göllerin oluşumlarına göre ilgili konunun işlenmesinden sonra...

Özel Enderun Liseleri coğrafya gezisi kapsamında 9 ve 10. sınıfların müfredatında yer alan ve yıllık planda da belirtilen göllerin oluşumlarına göre ilgili konunun işlenmesinden sonra göllerin oluşum özellikleri ve göllerden faydalanmayı yerinde görmek, konunun kalıcılığını sağlamak için Tuz gölüne gezi düzenledi.

Gezi sorumlusu ve Enderun Liseleri Coğrafya Öğretmeni İsmail Çelik Hoca:”Kalıcı öğrenimde görsel öğretim önemlidir. Öğrencinin eğlenceli dakikalar geçirerek öğrendiği görsel öğretime okul olarak önem vermemiz bizlerin Tuz Gölüne gitmesine vesile oldu. Öğrencilerimiz tuz gölünü, gölün yapısını, tuzun oluşmasındaki coğrafi etmenleri gördüler ve tuzun nasıl imal edilip sofralarımıza hangi aşamalardan sonra geldiğini yerinde öğrenme fırsatı buldular. Tuz Gölünde bize yardımcı olan Cihanbeyli Tuz firmasına ve Mühendis Mehmet Bey’e hem okulumuz hem de öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz.” diyerek; müfredatta yer alan diğer konular işlenirken gidilip görülmesi gereken yerleri gidip göreceklerini böylece coğrafya dersinin hem eğlenceli hem de kalıcı olacağını söyledi.