Niğde'de "ablasyon tedavisi" başladı

Niğde'de "ablasyon tedavisi" başladı

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalp ritm bozukluğu olan hastalar için "ablasyon tedavisi" yapılmaya...

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalp ritm bozukluğu olan hastalar için "ablasyon tedavisi" yapılmaya başlandı.

Kardiyoloji Uzm. Dr. Betül Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, çarpıntı rahatsızlığı olan ve kalbin çok hızlı atımı nedeniyle rahatsızlık yaşayan hastaların tedavi edilmeye başladığını ifade etti.

Çarpıntı ve ritm bozukluğu şikayetiyle acil servise ve kliniğe başvuran hasta sayısında gün geçtikçe artış görüldüğünü aktaran Özaltun, "Hastanemizde ilk yapılmaya başlanan ablasyon işlemi ile çarpıntı şikayeti yaşayan hastalarımız artık kurtulacaklar. Hastalarımıza belirli testler uyguladıktan sonra doğru tanıyı koymaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Hastaların tedavi aşamasında ise hem radyofrekans ile yakarak, yüksek frekanslı radyo dalgaları ile kalbin değişik yerlerinden ileti kayıtlarının alındığını ifade eden Özaltun, şunları kaydetti:

"Anormal ileti varlığında veya anormal uyarıları çıkaran odakların bulunduğu durumlarda ablasyon tedavisi yapılır. İşlem, çarpıntı şikayeti ile gelen bilinen aritmisi olan hastalara uygulanır. Biri 65 yaşında diğeri 58 yaşında iki hastamızda bu tedaviyi uyguladık. Hastalarımızda aritminin bir çeşidi olan supraventriküler taşikardi (kalbin çok hızlı atımı) saptadık. Sık sık çarpıntı şikayetiyle başvuran bu hastalarımızda anormal iletiye sebep olan odaklar saptandı. Radyofrekans ablasyon yöntemiyle bu odaklar ortadan kaldırıldı. Yapılan işlem sonrasında hastalarımızın sorunları giderildi. Kalbin atımı normal düzene girdi. Hastalarımız işlem sonrasında bir gün sonra taburcu olabilmektedir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler