NEÜ öğrencileri hacılara hizmet etti

NEÜ öğrencileri hacılara hizmet etti

Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk hacılara hizmet etmesi için Suudi Arabistan'a gönderdi. 18 Ağustos'ta Suudi Arabistan'a giden öğrenci kafilesi önümüzdeki günlerde Konya'da olacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde NEÜ Turizm Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu Suudi Arabistan’a gitti.

ramazan_altintas-2.jpg

"BİLGİ VE DENEYİMLERİ ARTACAK"

Yaklaşık 200 kişiden oluşan öğrenci grubunun sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bilgi, görgü ve deneyimlerini artırmak üzere Suudi Arabistan’a gönderildiğini ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, "İlk kafilenin 18 Ağustos'ta hareket ettiği gruptaki öğrenciler, hem uluslararası mesleki bir deneyim yaşayacaklar hem de Hac ibadetlerini yerine getirmiş olacaklar. Bu uygulama ilklerdendir diyebilirim. Uygulama, İlahiyat öğrencilerimize çok büyük tecrübe kazandıracak. Bir de bu uygulamada asıl amaç, Türk hacılarına hizmettir. Zira geçtiğimiz yıllarda Türk hacılarının hizmetleri ile görevlendirilen yabancılar konusunda çok büyük sıkıntılar yaşandığını biliyorduk. Öyle ki, dilini anlamıyorlar dolayısıyla çok büyük zorluklarla karşılaşıyorlardı. Bu sorunun önüne geçmek için de bu uygulama başlatıldı" dedi.

03-002.jpg

ÖĞRENCİLERE HARÇLIK DA VERİLECEK

Masrafları Diyanet İşleri Başkanlığınca karşılanacak olan öğrencilerin, Hac ibadeti için orada bulunan Türk hacılarını yemek servisi hizmetlerini yerine getirecekleri öğrenilen öğrencilere hizmetleri karşılığında belli bir miktar harçlık verilecek.

Öte yandan uygulama kapsamında Suudi Arabistan'da olan öğrencilerin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor. M. Ali Elmacı-Memleket

8ff5605ba3d419d2ce507e229899e629.jpg