Mısır ordusunun Sina'daki operasyonları

Mısır ordusunun Sina'daki operasyonları

Sina Yarımadası'ndaki operasyonlar ile silahlı saldırılarda 1'i asker 15 kişi öldü, 9 asker yaralandı

KAHİRE (AA) - Mısır ordusunun Sina Yarımadası'ndaki silahlı gruplara yönelik operasyonlar ile kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen silahlı saldırılarda 1'i asker 15 kişinin hayatını kaybettiği, 9 askerin yaralandığı bildirildi.

Mısır Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, orduya bağlı birliklerin polislerin de verdiği destekle düzenlediği operasyonda, Kuzey Sina'da tekfirci grupların olduğu bir sığınağı imha ettiğini ve yaşanan çatışmada 14 kişinin öldürüldüğünü belirtti. Operasyonun, Refah ve Eş-Şeyh Zuveyd bölgelerindeki köylerde bulunan terör sığınaklarına düzenlenen baskınlar kapsamında gerçekleştirildiği ifade edildi.

Şeyh Zuveyd'deki bir askeri kontrol noktası ile arama tarama çalışması yapan bir aracı ve bir zırhlı aracı hedef alan bombalı saldırıda ise bir asker yaşamını yitirdi, 9 asker yaralandı.

Saldırıların sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Ülkenin kuzeyindeki Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler