Milletlerarası anlaşmalar

Milletlerarası anlaşmalar

Türkiye'nin Slovak Cumhuriyeti ve Kore Cumhuriyeti ile bazı alanlarda imzaladığı anlaşmalara dair kararlar Resmi Gazete'de yer aldı

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Slovak Cumhuriyeti ve Kore Cumhuriyeti ile bazı alanlarda imzaladığı anlaşmalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara'da 11 Aralık 2014'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Slovak Cumhuriyeti Arasında Karayoluyla Uluslararası Yolcu ve Eşya Taşımacılığı Anlaşması"nın onaylanması, 9 Ocak 2017'de Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

Buna göre, iki ülke arasında veya toprakları üzerinden transit olarak yapılacak düzenli yolcu servisine karşılıklı izin belgesi verilecek. Her iki ülkeye ait taşımacılar, herhangi bir kota veya izin belgesi olmadan bu ülkeler arasında ve üzerinden transit eşya taşımacılığı yapabilecek. Kota ve izin belgesi sistemi dahilinde, iki ülkenin topraklarından herhangi bir üçüncü ülkeye veya üçüncü ülkeden eşya taşıması yapabilecek.

Anlaşma hükümleri çerçevesinde yolcu ve eşya taşımacılığı yapan iki ülkenin taşımacıları, vergiler, harçlar ve taşıtın mülkiyeti veya işletimine ilişkin diğer ücretlerin yanı sıra taşıtın karayollarından transit geçişine ilişkin ücretlerden muaf olacak. Söz konusu muafiyet, karayolları, otoyollar, köprüler ve tünellerin kullanımı karşılığında ödemeye tabi olan ve ayrım yapılmaksızın alınan ücretleri kapsamayacak. Taşımacılar ve taşıtlardaki mürettebat, her iki ülke topraklarında faaliyet gösterirken o ülkede geçerli kanun ve düzenlemelere uymakla yükümlü olacak.

- Kore Cumhuriyeti ile hava kuvvetleri iş birliği anlaşması

"Türkiye Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri ile Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri Arasında Hava Kuvvetleri Uçakları İçin Karşılıklı Lojistik Destek İş Birliği Sistemine İlişkin Mutabakat Muhtırası"na 23 Ocak 2017'de Bakanlar Kurulunca onay verildi.

Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri ile Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetlerinin kullanımında olan uçaklar için teknik bilgi mübadelesi, uçuş emniyetinin temini, kullanım fazlası yedek malzemelerin satış desteği ve diğer konularda karşılıklı lojistik destek sistemi kurulacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler