Mersin'deki cinayet

Mersin'deki cinayet

Mersin'de gençlik kampında kalan iki öğrenci arasında çıkan bıçaklı kavgada hayatını kaybeden Cafer Gizli'nin cenazesi Diyarbakır'da toprağa verildi- HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Turgut:"Cafer kardeşimizi bir haftadan bu yana tehdit edip, ona hakaret

DİYARBAKIR (AA) - Mersin'de gençlik kampında kalan iki öğrenci arasındaki bıçaklı kavgada hayatını kaybeden gencin cenazesi Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde defnedildi.

Adana Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından karayoluyla Diyarbakır'a getirilen Cafer Gizli'nin (17) cenazesi, Çınar ilçesinin Bulutçeker Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Törende zaman zaman terör örgütü PKK aleyhine slogan atıldı.

Törene katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut yaptığı açıklamada, 7 Haziran 2015'de yapılan Milletvekili Genel Seçiminin ardından bölgede olayların yaşandığını söyledi.

"Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'deki bazı yerlerde yapılan sözde 'özerklik' ilanı, Kürt halkına bela ve gözyaşı olmuştur" diyen Turgut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelinen şu aşamada iyice sıkıştığı görülen örgütün, çatışmaları İstanbul, Mersin ve Adana'ya kaydırdığını görüyoruz. Sürekli olarak üyelerimizin bulunduğu yerlerde, evlerinin ve iş yerlerinin önünde çukur kazılmasına, barikat kurulmasına asla müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Bölgede bu ortamı bulamayan örgüt üyeleri dün itibarıyla Adana il yönetimindeki bir arkadaşımızın evinin önüne barikat kurarak, işgal etmek istemiş, üyemiz ise buna müsaade etmemiştir. O arada 20 kişilik militan grubu üyemize saldırmış ve burnunu kırarak darp etmiştir. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın önceki gün yaptığı açıklamasındaki, 'Böyle giderse bir iç savaş söz konusu olacaktır' ifadesinin ardından üyelerimize yönelik saldırılar düşündürücüdür."

Kavgada hayatını kaybeden Gizli'nin daha önce de tehdit edildiğini savunan Turgut, "Cafer kardeşimizi bir haftadan bu yana tehdit edip, ona hakaret etmişler. Dün itibarıyla kendisini yemekhanede darbederek şehadetine sebep olmuşlardır" dedi.

Gizli'nin babası Salih Gizli de oğlunun öldürülmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Olaya ilişkin güvenlik kamerası kayıtlarında her şeyin detaylı bir şekilde yer aldığını ifade eden Gizli, "Söylediklerine göre oğlumun 3-4 arkadaşına sopalarla saldırıyorlar. O da dayanamayıp, onlara vuruyor. Onlar da oğlumu bıçaklıyorlar. Daha önce de bunlar tartışmışlar" diye konuştu.

Törene, Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı da katıldı.

Bu arada HÜDA PAR Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada Cafer Gizli'nin hayatını kaybettiği olaya tepki gösterildi.

"Şiddeti şehirlere taşıyarak, silahlı unsurlarıyla halkın içinde mevzilenen, halkın yaşam alanlarında çukur kazan, patlayıcı tuzaklayan ve adeta hayatı halka zehir eden PKK, bu zulüm ve mağduriyetin baş sorumlusudur" ifadelerine yer verilen açıklamada, olayın faillerinin yargı önüne çıkarılmasının istendiği kaydedildi.

Mersin'deki cinayet

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler